ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 15 oC
Αναζήτηση:

Μάχη για να σωθούν και τα ζώα από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Δεκάδες μεταφέρθηκαν στο γήπεδο στα Βίλια

Μάχη για να σωθούν και τα ζώα από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Δεκάδες μεταφέρθηκαν στο γήπεδο στα Βίλια

Η τεράστια φωτιά που πλήττει το Πόρτο Γερμενό έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και όσον αφορά τα ζώα της περιοχής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το Πόρτο Γερμενό δοκιμάζεται από τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα για δεύτερη μέρα, κάτι που πέρα από τεράστια φυσική και υλική καταστροφή, έχει φέρει τεράστια αναταραχή και στα ζώα της περιοχής.

Οι συνθήκες στο Πόρτο Γερμενό είναι απελπιστικά δύσκολες για όλους, και σύμφωνα με η Dogs’ Voice, πολλά ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς δεν ήταν εφικτό να περισυλλεγούν, όμως 62 συνολικά έχουν σωθεί από ανθρώπους, που επιχειρούν αδιάκοπα από χθες (31/07/26) το μεσημέρι.

46 ζώα συντροφιάς φιλοξενούνται στο γήπεδο των Βιλίων, που λειτουργεί ως προσωρινός σταθμός, ενώ άλλα 9 μεταφέρθηκαν σε χώρο του δήμου. Έχουν διασωθεί παράλληλα και 7 ζώα φάρμας, και πιο συγκεκριμένα δύο χήνες και πέντε κότες.

Ο προσωρινός σταθμός δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Ψυχές Μάνδρας», αποτελώντας το κέντρο υποδοχής των ζώων που απομακρύνονται από τις πληγείσες περιοχές.

Η μάχη θα συνεχιστεί όσο το μέτωπο είναι ακόμα ενεργό, καθώς δεδομένα υπάρχουν ακόμα πολλά ζώα που είναι απροστάτευτα στο δάσος και όπως ανέφερε η Dogs’ Voice πολλά τρέχουν πανικόβλητα μέσα στις φλόγες, χωρίς να είναι δυνατό να σωθούν.

Σύμφωνα με το newsit.gr, τα ζώα που περισυλλέγονται παραμένουν προστατευμένα, σε σκιά και υπό συνεχή φροντίδα και θα παραμείνουν στο γήπεδο τουλάχιστον για τις επόμενες δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους, και η επανένωσή τους με τους ιδιοκτήτες τους ή επανένταξης όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο Εθνικός Μηχανισμός Προστασίας Ζώων σε Φυσικές Καταστροφές λειτουργεί αδιάκοπα, με επιχειρησιακό συντονισμό μέσω του ΕΣΚΕΔΙΚ και υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς. Στη μάχη της προστασίας των ζώων συμμετέχουν επίσης εθελοντές, φιλοζωικά σωματεία, ιδιώτες, οχήματα μεταφοράς ζώων και συνεργαζόμενοι φορείς που υποστηρίζουν τις συνεχείς εκκενώσεις.

«Νομιμότητα παντού» από Μητσοτάκη, τα δύο χρόνια του ελληνικού FBI με 259 εγκληματικές οργανώσεις και τα καρφιά στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Νομιμότητα παντού» από Μητσοτάκη, τα δύο χρόνια του ελληνικού FBI με 259 εγκληματικές οργανώσεις και τα καρφιά στον Τσίπρα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ο Μητσοτάκης έθεσε τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογική ετοιμότητα: Τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης είναι η μεγάλη μας δύναμη
ALCΟ: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΕΛΑΣ στην πρόθεση ψήφου, χάνει σχεδόν μία μονάδα το κόμμα του Κασιδιάρη
Η απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα: Το πολιτικό θράσος του ξεπέρασε κάθε όριο - Πυρά για Χρυσή Αυγή και παραϋπουργείο Δικαιοσύνης
Βενιζέλος: «Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλω να τον υποστηρίξω»