Με αγώνα δρόμου και αναμμένα κεριά τιμούν τη μνήμη του 19χρονου Άλκη Καμπανού τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του
Oι ενδιαφερόμενοι δρομείς των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
Οκτώ δράσεις αφιερωμένες στη μνήμη του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια σε τυφλό οπαδικό χτύπημα, διοργανώνει η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 «Εις το Όνομα του Άλκη», στο πλαίσιο της 1ης Φεβρουαρίου που έχει οριστεί ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου.
«Η δολοφονία του Άλκη μας συγκλόνισε. Τα «ποτέ ξανά» και τα «έως εδώ» εμείς δεν θέλουμε να τα λέμε. Δημιουργούμε ενέργειες και δράσεις για να μη μείνουν χιλιοειπωμένες και κούφιες ευχές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο εμπνευστής και πρόεδρος της του Δ.Σ. της Δομής, Λευτέρης Παπάς. Όπως ανακοινώθηκε από τα μέλη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή της Χαριλάου, θα ανάψουν 19 κεριά, όσα και τα χρόνια του φοιτητή και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, θα υλοποιηθεί η κεντρική δράση της Δομής που είναι η διοργάνωση αγώνα δρόμου, με δυο διαδρομές των 10 και των 5 χιλιομέτρων. Οι δρομείς θα φορούν φανέλες δικής τους επιλογής με στόχο να είναι μια δράση «πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική» σύμφωνα με τον κ.Παπά.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι ενδιαφερόμενοι δρομείς των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, θα τρέξουν την παραλία και μέσω της 25ης Μαρτίου θα περάσουν από το σημείο δολοφονίας του Άλκη, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Καμπανού, ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή. Εκεί, στο σημείο της δολοφονίας θα περιμένουν για να «μπουν» στον αγώνα και όσοι συμμετέχουν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων και όλοι μαζί θα τερματίσουν εκ νέου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
Ο αγώνας δρόμου, που διοργανώνεται από τη Δομή «Εις το Όνομα του Άλκη», έχει την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ.
Οι υπόλοιπες δράσεις στη μνήμη του Άλκη
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν άλλες έξι δράσεις που θα υλοποιηθούν πριν και μετά την 1η Φεβρουαρίου για να διαδοθεί το μήνυμα ενάντια στη βία. Φίλαθλοι που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες θα μπορούν να φωτογραφίζονται φορώντας τις φανέλες των αγαπημένων τους χρωμάτων και στη συνέχεια οι εικόνες θα αναρτώνται στα social media.
Ακόμη θα δημοσιοποιηθούν τα εννέα τραγούδια που γράφτηκαν από ευαισθητοποιημένους πολίτες με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα μεταδοθεί σποτ ενάντια στη βία σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και σάιτ για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου.
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ την 1η Φεβρουαρίου θα περνάει από την τηλεματική των στάσεων το μήνυμα «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου – Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει», ενώ, όπως ειπώθηκε, ανάλογη πρόταση έχει γίνει και στην «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» ώστε το ίδιο κοινωνικό μήνυμα να μεταδίδεται και στα βαγόνια του Μετρό.
Στις υπόλοιπες δράσεις της Δομής συμπεριλαμβάνονται το αίτημα προς τη Super League να προβληθεί στους πίνακες των γηπέδων στο 19ο λεπτό των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, της 20ης και 21ης αγωνιστικής, το μήνυμα πως «ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει», αλλά και η δημόσια πρόσκληση προς το υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν δράσεις με σκοπό να διαδοθούν τα μηνύματα της ενσυναίσθησης και των χρωμάτων.
Πηγή: newsbeast.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης