Μια δεύτερη ευκαιρία ζωής για τον 15χρονο Δημήτρη – Ελπίδα και αισιοδοξία μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Να σημειωθεί ότι το μόσχευμα βρέθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα των 48 ωρών που θεωρείται ασφαλές και η επέμβαση έγινε με απόλυτη επιτυχία.
Αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 15χρονου Δημήτρη που έκανε μεταμόσχευση ήπατος στην Ιταλία εμφανίζονται οι γιατροί.
Ο νεαρός που πήρε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μετά την μεταμόσχευση ήπατος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως ότου διαπιστωθεί ότι ανταποκρίνεται θετικά ο οργανισμός του στο μόσχευμα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους γιατρούς στην Ιταλία για τον 15χρονο Δημήτρη. «Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Δέχτηκε το μόσχευμα. Βεβαίως εμείς οι γιατροί, ξέρετε, είμαστε πάντα φειδωλοί. Θα περιμένουμε το επίσημο 48ωρο της μετεγχειρητικής πορείας του, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε σε πάρα πάρα πολύ καλή θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Ζιώτας, πατέρας του 15χρονου Δημήτρη τόνισε… «Έχουμε μεγάλη αγωνία, χαρά, συγκίνηση. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Στο χειρουργείο μπήκε στις 9 παρά τέταρτο ώρα Ελλάδος και τελείωσε στις 5 και τέταρτο το απόγευμα».
«Οι γιατροί στην Ιταλία είναι πάρα πολύ αισιόδοξοι. Μεταφέρθηκαν προσωπικά συγχαρητήρια από το Τορίνο και αυτή είναι μια ιστορία μεγάλης επιτυχίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην Ελλάδα δεν κάνουμε ακόμη μεταμοσχεύσεις σε παιδιά. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα με τη δημιουργία του Ωνασείου Μεταμοσχευτικού Κέντρου, όπου θα το εγκαινιάσουμε με τον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο» ανέφερε υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Να σημειωθεί ότι το μόσχευμα βρέθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα των 48 ωρών που θεωρείται ασφαλές και η επέμβαση έγινε με απόλυτη επιτυχία.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία