ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Οι κινήσεις του «στρατηγού» της κρητικής μαφίας - Οι διάλογοι που τον πρόδωσαν

Οι κινήσεις του «στρατηγού» της κρητικής μαφίας - Οι διάλογοι που τον πρόδωσαν

Πρόκειται για πρόσωπο που βρισκόταν κοντά στον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης και «γνώριζε» καλά τις δουλειές - Δείτε τους διαλόγους

Είχε ειδίκευση στη διακίνηση ναρκωτικών, λάμβανε αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης και επικοινωνούσε με κωδικοποιημένη ορολογία. Ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η δράση του ήταν τόσο εκτενής που του πιστώνονται περισσότερες από 2.000 ναρκοσυναλλαγές.

Ο λόγος για τον «στρατηγό» του κυκλώματος διακίνησης όπλων και ναρκωτικών που δρούσε στην Κρήτη και αποδομήθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Χανίων.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που βρισκόταν κοντά στον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης και «γνώριζε» καλά τις δουλειές αυτές, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών, κατάφερνε να διακινεί περίπου 2 κιλά κάθε 15 ημέρες.

Ενδεικτικοί της δράσης του είναι παρακάτω διάλογοι που αλίευσαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της παρακολούθησής του.

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Είχα επαφή με τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής ζωής, ούτε ζήτησα ή έλαβα την πολιτική του μεσολάβηση

«Μου ψόφησαν δύο εργάτες»

Στρατηγός: Ήντα κάμεις μωρέ εσύ εσύ τι κάνεις? Σα να μου φαίνεται ότι αργείς η σε πήγε πίσω.

Συνεργάτης: Όχι.

Στρατηγός: Ήντα όχι.

Συνεργάτης: έχουμε πρόβλημα..όχι δεν έχουμε πρόβλημα στα πλακάκια μας είμαστε ντάξει μόνο μας επήρανε δυο ανθρώπους που δεν είχανε χαρτιά.

Στρατηγός: Ααα γαμ... τα Α. εσύ κατά τα άλλα πως πας φίλε.

Συνεργάτης: Δόξα το Θεό μπρε φίλε δόξα το θεό επαέ τη παλεύουμε σιγά σιγά.

Στρατηγός: Μου χες πει πως θα μου πέρναγες να μου φερνες ένα.

Συνεργάτης: Ε άμα το δεις το γραψε το τέτοιο στο τύπο.

Στρατηγός: Μμμμ και τι κάνεις δε θα κάνεις τίποτα εσύ φέτος ή μπα.

Συνεργάτης: Έχω κάνει μπρε φίλε απλώς δεν έχω ανθρώπους να πουλήσουμε τα πλακάκια εγώ δε μπορώ να κολλώ.

Στρατηγός: Ναι ε Και τι θα κάνω που εγώ είχα δυο και μου ψοφίσανε 2 εργάτες είχα και μου ψοφήσανε, το μαθες ότι μου ψόφησε και ο ένας και ο άλλος ε. Ο χοντρός εψόφισε εδά και 5 μήνες 6.

Συνεργάτης: Άλλο πάλι κ αυτό.

Στρατηγός: Εψόφισε στη τουαλέτα μέσα πήγε και έκανε καμία θρύμπα και τον ερήκανε ξεντομένο τον μαλάκα.

Συνεργάτης: Τι μαλάκας ήτανε ρε πες μου τι μαλάκας μια ζωή.

Στρατηγός: Και ο άλλος που είχα έσπασε το πόδα του από πάνω και τον έχουνε.. και δεν τον έσπασε χαμηλά από το γοφό απάνω και είναι και αυτός άχρηστος! Τον έχουνε πάει στη Θεσσαλονίκη να του βάλουνε σίδερα στο γοφό αυτά που γυρνάνε σα κατσαβίδια τι διάολο είναι να πούμε κατάλαβες;

Συνεργάτης: Έχεις μπλέξει και συ δηλαδή.

(...)

Συνεργάτης: Καλά το λες ρε φίλε αλλά άκουσε με τώρα να δεις εγώ θέλω να σου μια ξεκάθαρος γιατί πάντα είμαι ξεκάθαρος άσχετα που μερικές φορές δεν ήξερα ούτε ήντα κάναμε να το κατέχεις δεν είχα.

Στρατηγός: Ναι για πες μου.

Συνεργάτης: Από αυτό που ξέρεις.

Στρατηγός: Ναι.

Συνεργάτης: Υπάρχει

Στρατηγός: Ναι.

Συνεργάτης: Αλλά πρέπει να πως θα γίνει (ακατάληπτο) εγώ δε να.

Στρατηγός: Το κατάλαβα εκεί δεν έχουμε κανένα δικό μας να κάνει τη δουλειά αυτή μπα! Α του δώσουμε κανα δυο κατοστάρικα παραπάνω μπα.

Συνεργάτης: Θες να ρωτήξω εγώ τώρα επαέ πέρα που είμαι σε 10 λεπτά 15 λεπτά μπορώ να το βρω.

Στρατηγός: Ε βρες αν είναι και θέλει να του δώσουμε ένα χαρτζιλικάκι να μας κάνει μια δουλειά και αν είναι όπως πρέπει τα πράγματα θα κάνουμε μια μεγάλη δουλειά που να μη τον χρειαζόμαστε μετά.

Συνεργάτης: Ναι.

Στρατηγός: Κατάλαβες;

Συνεργάτης: Ναι ναι κατάλαβα.

Στρατηγός: Εντάξει α κάνουμε μια δουλειά αν είναι και είναι όπως πρέπει τσακ μια μεγάλη να τελειώσω α πάρω μια κούτα πλακάκια ρε Α. να την έχουμε να δουλέψουμε καιρό.

Συνεργάτης: Ναι κατάλαβα ντάξει.

Στρατηγός: κανε άμα είναι και μίλα μου.

«Μου είπανε ένα χιλιάρικο κάτω»

Στην παρακάτω συνομιλία ο «στρατηγός» μιλά με έτερο συνεργάτη του και τον ενημερώνει ότι βρήκε φθηνότερο «προϊόν».

Στρατηγός: Η παρέα που λες που είχα , που με πήρανε, με πήγανε .. στο ίδιο χωριό.

Συνεργάτης: Όπα.

Στρατηγός: Και που με πήγανε;

Συνεργάτης: Ωχχ , στον ίδιο τόπο.

Στρατηγός: Στον άνθρωπο… ναι αλλά .. χα .. αυτός επαίρνει από ‘κει και μ.. και λέει ότι είναι δικό του, γιατί μου ‘πανε ένα χιλιάρικο κάτω.

Συνεργάτης: Όι μωρέ.

Στρατηγός: Ναι είδα τα πράματα και μου λένε αυτό είναι και εγώ έχω πάρει από αυτό τόσα πράματα και λέω χα χαχ εγώ, με πήρανε τα γέλια. Και μου πανε ... ένα χιλιάρικο κάτω.

Πηγή: protothema.gr

Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Άννα Ντουντουνάκη στον τελικό των 100μ. πεταλούδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με πανελλήνιο ρεκόρ