Πέθανε η Αθηνά Παπαχρήστου, η αγρότισσα που είχε δωρίσει ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου
Η Αθηνά Παπαχρήστου που ξόδεψε τότε όλες τις οικονομίες της είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα: Όταν περνά το ασθενοφόρο κάτω από το σπίτι της, το πλήρωμα να χτυπάει τη σειρήνα
Την τελευταία της πνοή άφησε η ηλικιωμένη Αθηνά Παπαχρήστου, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε δωρίσει από το υστέρημά της στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο.
Η 89χρονη τότε Αθηνά Παπαχρήστου είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, με την χειρονομία της να δωρίσει ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, αξίας 65.000 ευρώ, στον τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.
Η ίδια αγόρασε το ασθενοφόρο με το κομπόδεμά της μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας. Η συνταξιούχος αγρότισσα, που ζούσε στο Μεσολόγγι με το υστέρημα μιας ζωής θέλησε να καλύψει, όπως είχε πει τότε, τις ανάγκες των συμπολιτών της.
Όπως είχε πει έκανε τη δωρεά αυτή στη μνήμη του συζύγου της, καθώς πριν από πολλά χρόνια κι όταν δεν υπήρχε τομέας ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, αναγκαζόταν συχνά να μεταφέρει η ίδια τον ασθενή άνδρα της και με μεγάλη ταλαιπωρία στα Γιάννενα, την Πάτρα ή την Αθήνα.
Η Αθηνά Παπαχρήστου που ξόδεψε τότε όλες τις οικονομίες της είχε ζητήσει, γράφει το newsit.gr, ως αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα: Όταν περνά το ασθενοφόρο κάτω από το σπίτι της, το πλήρωμα να θυμάται να της χτυπάει τη σειρήνα…
Η ίδια είχε τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την προσφορά της, ενώ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της και ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να την ευχαριστήσει. Συλλυπητήριο μήνυμα εστάλη από τον Δήμο Μεσολογγίου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επιβεβαίωσαν τη βιολογική σχέση του βρέφους και των δύο εκ των τριών ανήλικων παιδιών με το ζευγάρι, ενώ οι καταθέσεις των κατηγορούμενων αποκαλύπτουν αντιφατικούς και ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου και την απόκρυψη της σορού.
Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα νέα σχολικά βιβλία Δημοτικού - Η απάντηση της κυβέρνησης
Τι απαντά ο συγγραφέας των βιβλίων.
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
«Έχει κάνει παρανομία η μητέρα μου αλλά ούτε σε εμένα δεν λέει τι έχει κάνει» λέει ο γιος της 68χρονης και εγγονός της εξαφανισμένης ηλικιωμένης.
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.