Σε εξέλιξη η έξοδος του Αγίου Πνεύματος – Πάνω από 60 λεπτά καθυστέρηση στην Αττική Οδό
Όλη η Τροχαία στους δρόμους για 3 ημέρες
Όπου φύγει- φύγει οι Αθηναίοι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η κίνηση στους δρόμους, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (06.06.2025), προκαλεί πονοκέφαλο.
«Βασίλισσα» της κίνησης στους δρόμους της Αττικής, είναι φυσικά η λεωφόρος Κηφισού, που θυμίζει ατελείωτο πάρκινγκ – τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες μιας και είναι σε εξέλιξη το κύμα εξόδου για την αργία του Αγίου Πνεύματος.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους, είναι το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό -στο ρεύμα προς Ελευσίνα- είναι άνω των 60 λεπτών από κόμβο Μαραθώνος έως κόμβο Μεταμόρφωσης.
Καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών σημειώνονται και στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
Επί ποδός η Τροχαία
Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης, λόγω του εορτασμού της Πεντηκοστής και Αγίου Πνεύματος 2025, η Ελληνική Αστυνομία θέτει σε εφαρμογή από την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025, έως και τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2025, αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:
- αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων,
- ενισχυμένα μέτρα σε χώρους με μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
- ειδικές δράσεις εντός των πόλεων και σε περιοχές με εορταστικές εκδηλώσεις,
- συγκρότηση συνεργείων ελέγχων, που θα επικεντρωθούν σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια
αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ - συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
- ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί, ενώ τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Αν τα χάσατε
Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά
Επιπρόσθετα, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2025, από ώρα 08:00 έως 13:00:
- Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
- Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
- Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Άρτας – Ιωαννίνων στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
- Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.
- Στον αυτοκινητόδρομο Α3 (Κεντρικής Ελλάδος), από τις διασταυρώσεις του με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (αυτοκινητόδρομος Α.Θ.Ε.) έως τον Α/Κ Καλαμπάκας (Χ.Θ. 136+292), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Καλαμπάκα.
- Στον αυτοκινητόδρομος Α52 στην οδική σύνδεση Ακτίου με οδικό Άξονα Βορρά – Νότου (Αμβρακία Οδός) από χ/θ 0+001 (Άκτιο) έως χ/θ (48+940) σύνδεση με Ιόνια Οδός/Α/Κ Αμβρακίας, με κατεύθυνση προς Άκτιο.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επιβεβαίωσαν τη βιολογική σχέση του βρέφους και των δύο εκ των τριών ανήλικων παιδιών με το ζευγάρι, ενώ οι καταθέσεις των κατηγορούμενων αποκαλύπτουν αντιφατικούς και ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς για τις συνθήκες θανάτου και την απόκρυψη της σορού.
Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα νέα σχολικά βιβλία Δημοτικού - Η απάντηση της κυβέρνησης
Τι απαντά ο συγγραφέας των βιβλίων.
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
«Έχει κάνει παρανομία η μητέρα μου αλλά ούτε σε εμένα δεν λέει τι έχει κάνει» λέει ο γιος της 68χρονης και εγγονός της εξαφανισμένης ηλικιωμένης.