Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στον Φενεό Κορινθίας - Στη μάχη της κατάσβεσης 21 εναέρια μέσα, δύο συλλήψεις
Μετά από μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν επτά χωριά και συγκεκριμένα Καστανιά Λαύκα, Καρτέρι και Δροσοπηγή, Κιόνια, Στυμφαλία – Μάτσιτζα
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Φενέο Κορινθίας μετά από μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν τις ρίψεις και τα εναέρια μέσα. Δυο συλλήψεις ανδρών.
Η φωτιά στον Φενεό Κορινθίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης (22.07.2025) και γρήγορα πήρε διαστάσεις καίγοντας το παρθένο δάσος της περιοχής
Υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες κοντά στο χωριό Καρτέρι με την πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή. Εξαιτίας της φωτιάς μετά από μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν επτά χωριά και συγκεκριμένα Καστανιά Λαύκα, Καρτέρι και Δροσοπηγή, Κιόνια, Στυμφαλία – Μάτσιτζα. Στην Καστανιά έχουν πάθει ζημιές κάποια σπίτια από το πέρασμε της φωτιάς.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έγιναν δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 340 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 75 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α και εθελοντές ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους.
Στο μεταξύ σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές για την πυρκαγιά στο Φενεό.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Κορίνθου προχώρησαν στην σύλληψη δύο ανδρών για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση στην περιοχή του Φενεού κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για δύο άνδρες 34 και 33 ετών οι οποίοι αρχικά είχαν προσαχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική συνελήφθησαν, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή της Δ.Ε. Φενεού Κορινθίας και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 11.812 ευρώ.
Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι όσοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους θα φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ κτηνοτρόφοι ζητούν βοήθεια προκειμένου να ανοίξουν δίοδοι και να μπορέσουν να απομακρύνουν τα ζώα τους από τα ποιμνιοστάσια για να μην καούν ζωντανά. Λίγο αργότερα, ένα ποιμνιοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες. Προηγουμένως, είχαν απομακρυνθεί τα ζώα, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.