Σύμη: Αίτημα για τον διορισμό προσωρινού κηδεμόνα στην 13χρονη που σχεδίαζε να δηλητηριάσει τη μητέρα της
Το αίτημα κατέθεσε ο δικηγόρος του 15χρονου που κατηγορείται μαζί με την 13χρονη ότι ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τη μητέρα της.
Αίτημα διορισμού ειδικού επιτρόπου για την 13χρονη κατέθεσε ο δικηγόρος του 15χρονου, που μαζί με την ανήλικη μαθήτρια καταγγέλθηκαν από τη μητέρα της ότι προσπάθησαν να τη δηλητηριάσουν στη Σύμη.
Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος σημείωσε πως οι γονείς της 13χρονης από τη Σύμη «ως καταγγέλλοντες, έχουν -σύμφωνα με τον νόμο- αντίθετα συμφέροντα με την μηνυόμενη κόρη τους. Συνεπώς, δεν είναι νοητό οι γονείς της ανήλικης να δρουν ως ασκούντες τη γονική της μέριμνα, και οφείλουν να απέχουν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια. Ως εκ τούτου, ο διορισμός συνηγόρου για την ανήλικη, η κατάθεση εγγράφων και κάθε είδους αιτήματα, είναι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον ειδικό επίτροπο που θα διοριστεί από δικαστήριο».
Στην ανακοίνωση, τονίζεται, πως υπέβαλαν αίτημα «ώστε να διοριστεί στην ανήλικη προσωρινός κηδεμόνας (“ειδικός επίτροπος”), προκειμένου να την εκπροσωπήσει σε όλες τις διαδικασίες της υπόθεσης και να ενεργήσει για λογαριασμό της».
Στην ίδια επιστολή σημειώνεται πως: «Οι γονείς του εντολέα μου, από την πρώτη στιγμή μου έκαναν γνωστή την πρόθεση τους να περιφρουρηθούν και τα δύο παιδιά. Έτσι, καταθέσαμε εμείς στην Εισαγγελία Ανηλίκων Ρόδου και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, το αίτημα για διορισμό ειδικού επιτρόπου για την ανήλικη, ελλείψει ανάλογης πρωτοβουλίας από όσους εμφανίστηκαν να κόπτονται για το καλό της».
Η επιστολή καταλήγει: «Παράλληλα, και υπό τα όσα έχουν δει μέχρι ώρας το φως της δημοσιότητας, οι γονείς του εντολέα μας, μας ζήτησαν να προβούμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που διέρρευσαν τα μηνύματα των δύο ανηλίκων στη δημοσιότητα, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα και τα δύο παιδιά.
Θεωρούμε αδιανόητο, με πιθανόν ανύπαρκτη ποινική πράξη, κάποιοι να επιμένουν και να προσπαθούν να παρουσιάσουν τους δύο ανηλίκους ως κάτι περισσότερο από χρήζοντες βοήθεια.
Αυτονόητα η έρευνα της καταγγελλόμενης πράξης και η τελική κρίση ανήκουν στη Δικαιοσύνη».
Η υπόθεση
Στα μέσα Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως οι γονείς της 13χρονης από τη Σύμη κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι η κόρη τους, κάτω από την επιρροή του 15χρονου, σχεδίαζε να τη δολοφονήσει με δηλητήριο και μαχαίρι.
Έκτοτε, ακολούθησε μια σειρά αποκαλύψεων με μηνύματα που αντάλλαζαν οι δυο ανήλικοι, αλλά και το σχέδιο που ετοιμάζονταν να υλοποιήσουν για να βγάλουν από τη μέση τη μητέρα της 13χρονης.
Η οικογένεια της 13χρονης επιμένει ότι το παιδί τους χειραγωγούνταν από τον 15χρονο, ενώ η ανήλικη μαθήτρια έχει πλέον μετανιώσει.
Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 15χρονου επιμένει πως και τα δυο παιδιά χρειάζονται βοήθεια, ενώ το σχέδιο ανήκει στην 13χρονη. Τονίζουν, δε, πως το παιδί τους έχει πέσει θύμα bullying στο νησί και οι γονείς της 13χρονης δεν ήθελαν να είναι μαζί με την κόρη τους.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Η Ματίνα Παγώνη συνέστησε προσοχή στους πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του Οκτωβρίου αναμένεται να βελτιωθεί η εικόνα της έξαρσης – 13 χρόνων παιδί ανάμεσα σε 290 κρούσματα που εκδηλώθηκαν φέτος.
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης - Εισαγγελέας, ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος στη μονοκατοικία του Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Πως κινείται η ελληνική κυβέρνηση και τι «βλέπουν» ότι κρύβεται πίσω από την απόφαση των Βρετανών να «δανείζουν» τα κλεμμένα Γλυπτά σε άλλα μουσεία