Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο χτύπημα στην Ελλάδα σε ισραηλινούς στόχους
Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε εβραϊκούς χώρους
Η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή που θυμίζει πυριτιδαποθήκη, μετά τις εκατέρωθεν βομβιστικές επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ, «ξυπνά» τον εφιάλτη του ντόμινο με την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό.
Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγάλη, προκειμένου να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε 20 στόχους (συναγωγές, πρεσβείες, κατοικίες και γραφεία εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων) και μνημεία εβραϊκά, αλλά και για την προστασία Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στην Αθήνα και σε θέρετρα της χώρας ή και σε κρουζιέρες.
Μία ενδεχόμενη επίθεση, σύμφωνα με τον έμπειρο αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, μπορεί να προκύψει σε τρεις περιπτώσεις.
«Η πρώτη είναι στην ισραηλινή πρεσβεία στην χώρα μας», είπε στο αποψινό (14.06.2025) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Υπενθυμίζεται πως το 2013 είχε χτυπηθεί με καλάσνικοφ η πρεσβεία του Ισραήλ από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ενώ το 2024 σε έκρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους όπου είχε σκοτωθεί ένας αντιεξουαστής υπήρξαν αναφορές πως η βόμβα προοριζόταν για την ισραηλινή πρεσβεία.
Η δεύτερη είναι να χτυπηθούν άτομα από τη Μέση Ανατολή που μένουν στην Ελλάδα.
Η τρίτη περίπτωση είναι να χτυπηθούν ισραηλινά καταστήματα και ξενοδοχεία, κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζεται πως το διάστημα 2022-2024 είχαν διαπιστωθεί 2 φορές σχέδια για απόπειρες επίθεσης κατά στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα που εκπορεύονταν από μυστικές υπηρεσίας του Ιράν με τη στρατολόγηση ατόμων με μικρό ποινικό παρελθόν προκειμένου να προχωρήσουν σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.
Η πρώτη από αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2023 όταν η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Μοσάντ δύο άτομα, υπηκόων Πακιστάν, που κατηγορούνται πως σχεδίαζαν να επιτεθούν στην εβραϊκή συναγωγή ενώ η δεύτερη υπόθεση καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 με εμπρηστικές επιθέσεις χαμηλής έντασης κατά ισραηλινού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι.
πηγή: Newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Βυτιοφόρο έριχνε βιομηχανικά απόβλητα στον Κηφισό - Τρεις συλλήψεις - «Δεν φταίμε», ισχυρίζεται η μπισκοτοβιομηχανία Παπαδοπούλου
Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου και δύο ιδιοκτήτες βενζινάδικου.
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης στους πιο επιτυχημένους υπουργούς – Το 51% ανησυχεί για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Στο 60% όσοι θεωρούν πολύ ή αρκετά σημαντική τη συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Οι ανατριχιαστικές τελευταίες αναρτήσεις της Πηνελόπης – «Ο άνθρωπος που με γοήτευσε, με απογοήτευσε»
«Αν αγνοείς ένα πρόβλημα, δεν σταματάει να υπάρχει. Ε;», έγραφε η Πηνελόπη λίγες ώρες πριν πέσει νεκρή από τις μαχαιριές του 27χρονου
Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: «Η καθοριστική μάχη για τη ρύθμισή της θα δοθεί στις ΗΠΑ»
Η προειδοποίηση για το χάσμα τεχνολογίας και πολιτικής - Το κάλεσμα στους Έλληνες founders, το brain gain και η παραδοχή για την υστέρηση της Ευρώπης
Πέντε υδροσίφωνες στα ανοιχτά της Κέρκυρας, δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία
Οι υδροσίφωνες είναι κατακόρυφες δίνες που προεξέχουν από τη βάση καταιγιδοφόρων νεφών και αλληλεπιδρούν με υδάτινες επιφάνειες
Νίκαια: Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω με 80 κιλά χαλκού από καλώδια ηλεκτροφωτισμού στην Πέτρου Ράλλη
Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κόφτες και μεγάλη ποσότητα χαλκού