Συνελήφθη ο 54χρονος για τις δολοφονίες της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου - «Πέθαναν από φυσικά αίτια», ισχυρίστηκε
Αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως έφυγαν από τη ζωή πριν από 3 μήνες και απλά τοποθέτησε τις σορούς στο συγκεκριμένο δωμάτιο για να κρύψει τον θάνατό τους
Τη σύλληψη του 54χρονου άνδρα που προσήχθη για τις δολοφονίες της 91χρονης μητέρας του και της 56χρονης αδελφής του στο διαμέρισμά τους στου Ζωγράφου, διέταξε σήμερα (30.03.2026) ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την φρικιαστική υπόθεση.
Οι σοροί των δύο γυναικών εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά από καταγγελία συγγενών για το ότι ο 54χρονος μπορεί να έχει βλάψει την μητέρα και την αδελφή του μιας και δεν τις είχαν δει ή ακούσει εδώ και πολλούς μήνες. Η ΕΛΑΣ σπεύδοντας στο μοιραίο σπίτι στου Ζωγράφου, βρήκε στο σφραγισμένο δωμάτιο τις σορούς των γυναικών οι οποίες ήταν και σε προχωρημένη σήψη. Οι έρευνες για την υπόθεση δολοφονίας ξεκίνησαν αστραπιαία.
Ο γιος της οικογένειας προσήχθη από την πρώτη στιγμή ενώ λίγες ώρες μετά, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι δύο γυναίκες πέθαναν από φυσικά αίτημα και απλά τοποθέτησε τις σορούς στο συγκεκριμένο δωμάτιο γιατί δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους.
Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από 3 μήνες.
Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή ώστε να αποκαλυφθούν τα αίτια θανάτου τους. Ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από τουλάχιστον έναν μήνα.

Το χρονικό της φρικιαστικής αποκάλυψης
Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν στις 26 Μαρτίου όταν οικεία πρόσωπα των δύο γυναικών κατήγγειλαν πως είχαν να τις δουν εδώ και μήνες και φοβόντουσαν πως ο 54χρονος τους έχει κάνει κακό.
Στις 28 Μαρτίου και αφού κατέθεσαν για την υπόθεση και τα αδέλφια της ηλικιωμένης μητέρας, αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμα της οδού Κουσίδη στου Ζωγράφου χωρίς να βρίσκουν ανταπόκριση.
Μία ημέρα μετά επέστρεψαν βρίσκοντας τον 54χρονο που ισχυρίστηκε πως οι δύο γυναίκες είχαν μετακομίσει σε άλλο διαμέρισμα. Τους αρνήθηκε μάλιστα την είσοδο στο σπίτι του.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο δεύτερο σπίτι διαπιστώνοντας πως είναι εγκαταλελειμμένο. Τότε επέστρεψαν στο σπίτι της οδού Κουσίδη και με εισαγγελική εντολή έκαναν έφοδο, βρίσκοντας την πόρτα δωματίου σφραγισμένη με στόκο και μέσα τις σορούς των γυναικών σε προχωρημένη αποσύνθεση.
«Τσακώνονταν συχνά»
Γείτονας της οικογένειας μίλησε στο newsit.gr τόσο για τον 54χρονο όσο και για την αδελφή του τονίζοντας πως οι καυγάδες στο συγκεκριμένο σπίτι ήταν συνεχείς.
Ανέφερε μάλιστα πως ο γιος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
«Η κόρη δεν ήταν πολύ καλά, ήταν άρρωστη και έτρεχε στους γιατρούς. Ο αδελφός είχε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, δεν έβγαινε έξω από το σπίτι παρά μόνο για ψώνια», ανέφερε αρχικά.
«Είχαν συνεχείς τσακωμούς. Ο γιος δεν άνοιγε εύκολα την πόρτα του διαμερίσματος, ήταν δύσκολος στις επικοινωνίες του. Καταλάβαινες πως δεν είναι καλά. Έτρεχαν στα νοσοκομεία, ερχόντουσαν ασθενοφόρα εδώ. Μας έκανε εντύπωση που δεν βλέπαμε την μητέρα και την κόρη. Άλλος γείτονας της οικογένειας μας είπε πριν από 1.5 μήνα του ερχόταν μία δυσάρεστη μυρωδιά από το διαμέρισμα», αποκάλυψε.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.