Συνελήφθησαν εννέα άτομα στη Θεσσαλονίκη που κρατούσαν ομήρους επτά Μαροκινούς
Τους έδερναν και τους ζητούσαν λεφτά – Οι 9 βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό των Μαροκινών και το έστειλαν σε συγγενικά πρόσωπα για να τους καταβάλλουν 2.000 ευρώ για κάθε άτομο
Επτά μετανάστες από το Μαρόκο κρατούνταν όμηροι από εννέα άντρες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τους ξυλοφόρτωσαν βιντεοσκοπώντας τις πράξεις τους και ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα για να τους αφήσουν ελεύθερους.
Τα 9 άτομα, είναι μέλη συμμορίας, και συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι επτά άντρες από το Μαρόκο παρέμειναν για δύο 24ωρα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, κοντά στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία», όπου τα κατηγορούμενα μέλη της συμμορίας άσκησαν σωματική βία εναντίον τους.
Το υλικό που βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το έστειλαν σε συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων προκειμένου να ασκήσουν πίεση και να τους καταβάλλουν 2.000 ευρώ για κάθε άτομο.
Οι διωκτικές Αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση όταν συγγενικό πρόσωπο θύματος έλαβε βίντεο στο κινητό του και απευθύνθηκε στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.
Αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών απελευθερώνοντας τους παθόντες και συλλαμβάνοντας τους δράστες- 8 Έλληνες κι ένας Πακιστανός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι επτά Μαροκινοί έφτασαν στην Ελλάδα διασχίζοντας προηγουμένως τον ποταμό Έβρο με την βοήθεια άγνωστου διακινητή, αφού πλήρωσαν σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην απέναντι πλευρά του Έβρου.
Οι ίδιοι φαίνεται να κινήθηκαν πεζοί μέχρι τη Ροδόπη, όπου τους παρέλαβαν μέλη της συμμορίας και τους μετέφεραν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη. Δύο εξ αυτών φαίνεται να ταξίδεψαν στο πορτ – μπαγκάζ του οχήματος.
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η συμμορία είχε λάβει μέτρα για να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής χρησιμοποιώντας άλλο όχημα ως προπομπό. Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο παραπάνω οίκημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε κακουργηματική δίωξη- μεταξύ άλλων για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών (κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και με κίνδυνο για άνθρωπο), από κοινού αρπαγή (κατά συρροή), επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία (αφαίρεσαν χρήματα που είχαν πάνω τους οι Μαροκινοί), απόπειρα εκβίασης (κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση), παραβίαση προσωπικών δεδομένων, συμμορία κ.ά.
Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αχαρνών: Οδηγός μηχανής παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε 12χρονο – Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς άδεια
Του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για παραβάσεις του ΚΟΚ - 0,55 mg/L το αλκοόλ που ανιχνεύτηκε στο αίμα του.
Πιερρακάκης: Εντός Οκτωβρίου ψηφίζονται οι νέες παρεμβάσεις – Άμεσα σε ισχύ το πλαίσιο για τους servicers – Τα μέτρα που είναι στην «ουρά»
Υπάρχουν εφεδρείες κι αυτό θα φανεί στο επόμενο διάστημα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τόνισε.
Η κακοκαιρία σφυροκοπά την Κρήτη: Πλημμύρισαν σπίτια, αυτοκίνητα θάφτηκαν στα λασπόνερα – Ξεχείλισε ποταμός στα Ζωνιανά
Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία σε διάφορες περιοχές.
Γιώργος Μαζωνάκης: Αίτηση στον ανακριτή από τον γιατρό για να εξεταστεί η κόρη του – «Δεν γνώρισα ποτέ τον τραγουδιστή»
Ζητά την κατάθεση ακόμη 3 προσώπων - Δηλώνει πως δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε επείγουσα κατάσταση στο ιατρείο του – Τι λένε στο newsit.gr οι δικηγόροι του Νίκος και Τέλλος Αγαπηνός
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά απαντήσεις για φόρους, υπερκέρδη και τιμές στα καύσιμα
Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκονται η περιορισμένη διάρκεια των μέτρων, οι υψηλές τιμές προ φόρων και η απουσία απάντησης από την κυβέρνηση για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών
Τα μυστικά της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Πίνακας με παραδείγματα
Η ρύθμιση χάνεται εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 2 συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων πάνω από 2 μήνες