Θεσσαλονίκη: Τα αναπάντητα ερωτήματα και η τελευταία διαδρομή του 50χρονου στη Σίνδο
Αν και ο θάνατός του αγνοούμενου έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο μήπως κάποιος του πέταξε το μοιραίο εύφλεκτο υλικό
«Φως» στη μυστηριώδη εξαφάνιση και εν τέλει στην υπόθεση θανάτου του 50χρονου Αναστάσιου Πρασά στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές.
Αν και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο 50χρονος αυτοπυρπολήθηκε (η σορός του έφερε εγκαύματα) μέσα στο αυτοκίνητό του στη Θεσσαλονίκη, ακόμα όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Υπενθυμίζεται πως η εξαφάνιση είχε δηλωθεί στις 21 Μαρτίου 2025 και η οικογένειά του τον αναζητούσε σε κάθε άκρη της πόλης.
Το LIVE NEWS ακολούθησε τη δύσβατη διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο 50χρονος μέχρι και το σημείο που βρέθηκε η σορός του.
Όπως όλα δείχνουν, ο 50χρονος επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο, για να είναι μακριά από τον κόσμο και την παροχή κάθε βοήθειας. Αυτή τουλάχιστον η πεποίθηση επικρατεί στο σενάριο ότι όντως ο Αναστάσιος αφαίρεσε μόνος τη ζωή του.
Το οδοιπορικό της εκπομπής δείχνει τον χωμάτινο και πλημμυρισμένο δρόμο που φέρεται πως ακολούθησε ο 50χρονος, κάτι που φέρεται πως επιβεβαιώνει ότι ο Αναστάσιος ήθελε να απομακρυνθεί από τους πάντες.
Το σημείο που βρέθηκε η σορός του 50χρονου είναι αρκετά μακριά από τα φώτα της πόλης και μέσα σε χωράφια. Υπενθυμίζεται πως το αυτοκίνητό του βρέθηκε με τη βοήθεια drones των αρχών.
Αναπάντητα και πολλά τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του
Την ίδια στιγμή τα ερωτήματα γύρω από τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 50χρονου είναι πολλά. Αν και ο 50χρονος με τη χρήση του εύφλεκτου υλικού έβαλε φωτιά μέσα στο αυτοκίνητό του, οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στο εξωτερικό του οχήματος.
Οι αρχές πέρα από το ότι εξετάζουν αν ο 50χρονος πέθανε από εγκαύματα ή ασφυξία, προσπαθούν να καταλάβουν αν το εύφλεκτο και μοιραίο υλικό το πέταξε μόνος του στον εαυτό του ή του το έριξε κάποιος.
Όσον αφορά τα αίτια που μπορεί να τον οδήγησαν να αφαιρέσει τη ζωή του, οι αρχές επικεντρώνονται στο σενάριο ότι δεν άντεξε το bullying που βίωνε στη δουλειά του αλλά και την απόλυση του.
Ακολουθούν τα βασικά ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις για την σοκαριστική υπόθεση της Θεσσαλονίκης:
- Τι ειπώθηκε το πρωί της 21ης Μαρτίου στην πόλη της εταιρείας. Γιατί απολύθηκε και γιατί δεν του επέτρεψαν να μπει μέσα;
- Τι είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα; Η οικογένειά του αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες ο 50χρονος έμοιαζε πιεσμένος. Ποια ήταν αυτά τα γεγονότα που τον επηρέασαν και πώς εμπλέκεται η δουλειά του σε αυτό;
- Ποιο ήταν το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποίησε; Υπάλληλοι του βενζινάδικου που βρίσκεται κοντά στον τόπο που βρέθηκε η σορός του, αναφέρουν πως ο 50χρονος δεν αγόρασε το υλικό από εκείνους. Άραγε ο Αναστάσιος το αγόρασε κάποιες ημέρες νωρίτερα ή την ίδια ημέρα από κάποια άλλη επιχείρηση;
- Είχε προσχεδιάσει ο 50χρονος την αυτοκτονία του; Μήπως ο 50χρονος πήγε το πρωί της 21ης Μαρτίου στην εταιρεία για να λύσει τα προβλήματα που είχε;
- Πώς ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος φτάνει στην αυτοκτονία; Αυτό το ερώτημα περιπλέκει ακόμα περισσότερο το σενάριο της αυτοχειρίας μιας και οι βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι φτάνουν πολύ δύσκολα στο σημείο να αφαιρέσουν τη ζωή τους.
- Πρόκειται για έγκλημα; Υπήρχε κάποιος μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο που μπορεί να τον έλουσε με το εύφλεκτο υλικό; Και αν ναι, ποιο ήταν το κίνητρο του δολοφόνου;
Αν και όπως αναφέρθηκε το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της αυτοκτονίας, οι αρχές δεν μπορούν να μην εξετάσουν και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.
Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα τις νεκροψίας – νεκροτομής που θα δείξει ακριβώς την αιτία θανάτου του 50χρονου.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Metron Analysis: Στο 30,2% με προβάδισμα 14,4 μονάδων η ΝΔ, στο 15,8% η ΕΛΑΣ με απώλειες, κέρδη για ΠΑΣΟΚ, στην 8η θέση έπεσε η Καρυστιανού
Στις 17 μονάδες από 14 ανεβαίνει το προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα για την πρωθυπουργία - Εννιά κόμματα κερδίζουν το εισιτήριο για τη Βουλή, καθαρά εκτός ο ΣΥΡΙΖΑ - Χάνει 3,1 μονάδες το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού - Σταθερά στο 5% η «πολύ πιθανή» δυνητική ψήφος για το κόμμα Σαμαρά
Νέες διώξεις «βλέπει» ποινικολόγος στην υπόθεση Μαζωνάκη -Τι λέει ο φαρμακοποιός που έφτιαχνε σκευάσματα για τη γιατρό
Στην πορεία της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Μαζωνάκη αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Νίκος Αλεξανδρής, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες διώξεις και στη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που θα βρεθούν στο επίκεντρο της έρευνας.
Κόντρα Ανδρουλάκη-Σχοινά στη Βουλή για το άρθρο 74, τα «άκρα» και τον λαϊκισμό
Η τοξικότητα στο δημόσιο λόγο, τα «άκρα»και η αλαζονεία μελών της κυβέρνησης έδωσαν «καύσιμο» στην αντιπαράθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτη Σχοινά με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό και Τεχνητή Νοημοσύνη τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη τα ξημερώματα της Παρασκευής στον ΟΗΕ
«Ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί, αλλά στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας» θα υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).
Ποιες ουσίες χορήγησαν στον Μαζωνάκη: Μιδαζολάμη και Anexate στο μικροσκόπιο, το μυστήριο με την προποφόλη πριν από την πλασμαφαίρεση
Νέα στοιχεία ενισχύουν το ενδεχόμενο να είχε χορηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μιδαζολάμη στον τραγουδιστή και στη συνέχεια το αντίδοτό της, Anexate - Την ίδια ώρα, μαρτυρία αναφέρει ότι μέσα στο ιατρείο ακούστηκε και η λέξη «προποφόλη»
Ρόδος: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον πυροσβέστη Πέτρο Διακάκη
Βαρύ πένθος για τον 52χρονο πυροσβέστη - Μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος