Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός
Ο οδηγός απολογήθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Κοζάνης
Την προσωρινή κράτηση του Ουκρανού οδηγού του φορτηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα με τους δύο νεκρούς στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.
Ο οδηγός απολογήθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (18.04.25) για το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, που στοίχισε τη ζωή στο ζευγάρι από την Ελβετία, στο Πρωτοδικείο Κοζάνης .
Υπενθυμίζεται, γράφει το newsit.gr, ότι σε βάρος του 38χρονου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.
Στην ανάκριση που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες, ο 38χρονος οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε κι ότι τηρούσε τα όρια ταχύτητας.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του Λάζαρο Κομπουλίδη, ζητήθηκε και κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορουμένου, το ανακτηθέν βίντεο της Εγνατίας οδού που δείχνει τι ακριβώς έχει συμβεί πριν το δυστύχημα.
Όπως δήλωσε ο κ. Κομπουλίδης, «είναι τέτοια η πεποίθηση μας για το συμβάν που ζητήσαμε εμείς να κατατεθεί τώρα το συγκεκριμένο υλικό στη δικογραφία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός του φορτηγού που είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, ζητά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 38χρονου, η αρχική σύγκρουση έγινε αρκετά μέτρα πριν τα διόδια Πολυμύλου.
Τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες λόγω της πυκνής ομίχλης ήταν ακραίες, που δεν επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς στον Ουκρανό να αναπτύξει ταχύτητα ανώτατη του ορίου, ακόμη και να ήθελε, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Το δυστύχημα δεν έγινε λόγω υπερβολικής ταχύτητας, αλλά το e-pass δεν λειτουργούσε για τουλάχιστον πάνω από 2 λεπτά, αναγκάζοντας οδηγούς να κάνουν όπισθεν, με αποτέλεσμα ο 38χονος να αιφνιδιαστεί, προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει περαιτέρω σύγκρουση», επεσήμανε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.
Μάλιστα, δήλωσε ότι ο Ουκρανός οδηγός είναι συντετριμμένος και πως ενώπιον της ανακρίτριας είπε: «μακάρι να είχα καεί κι εγώ μαζί τους».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.
«Βοήθεια, βοήθεια» φώναζε ο άνδρας πριν πέσει στο κενό από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στην Ομόνοια
«Βοήθεια, βοήθεια» (help, help) φέρεται να φώναζε ο άνδρας που έπεσε από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στην Ομόνοια.