ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Γαλλία: Ξεκινά η δική του Σαρκοζί σε δεύτερο βαθμό για διαφθορά

Γαλλία: Ξεκινά η δική του Σαρκοζί σε δεύτερο βαθμό για διαφθορά

O πρώην Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Σήμερα ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί ο οποίος κατηγορείται για διαφθοράκαι αθέμιτη επιρροή.

Κατά την πρωτοβάθμια δίκη, ο 67χρονος Σαρκοζί καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2021 σε τρία χρόνια φυλάκισης και έγινε έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους της χώραςπου του επιβλήθηκε η εν λόγω ποινή.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους δύο συγκατηγορούμενους του, τον δικηγόροΤιερί Ερζόγκκαι τον πρώην δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Στον Ερζόγκ επιβλήθηκε επίσηςπενταετής απαγόρευση άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος.

Και οι τρεις άσκησαν έφεση, γεγονός που αναστέλλει τις κυρώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σαρκοζί και ο Ερζόγκ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον Αζιμπέρ με αντάλλαγμα πληροφορίες για την έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση από τη δισεκατομμυριούχο, Λιλιάν Μπετανκούρ κατά τη διάρκεια της προεκλογικές καμπάνιας του το 2007.

Ο Σαρκοζί φέρεται να πρόσφερε στον Αζιμπέρμια πολυπόθητη θέση στο Μονακό, με αντάλλαγμα πληροφορίες εκ των έσω.Ο Αζιμπέρ, δεν πήρε ποτέ τη θέσηπου φέρεται να του πρόσφερε ο πρώην πρόεδρος.

Με πληροφορίες από France24

Εκτόπισαν 10.000 κατοίκους για να φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εκτόπισαν 10.000 κατοίκους για να φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο