Αερόστατο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αυλή σπιτιού - Εντυπωσιακό βίντεο
Ένα απρόσμενο –και εντυπωσιακό– περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο στην Καλιφόρνια, όταν αερόστατο με 13 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αυλή κατοικίας, αφήνοντας άναυδο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Temecula, με το σχετικό βίντεο να καταγράφει τη στιγμή που το τεράστιο αερόστατο κατεβαίνει αργά μέσα σε μια κατάφυτη αυλή.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Χάντερ Πέριν, δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο, δείχνοντας το αερόστατο να μεταφέρει 13 άτομα καθώς προσγειώνεται σχεδόν δίπλα στο σπίτι του.
Όπως ανέφερε, δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι τη στιγμή που ένας γείτονας του χτύπησε την πόρτα.
Σύμφωνα με το KABC, ο Πέριν παρακολουθούσε τηλεόραση περίπου στις 8:30 το πρωί τοπική ώρα, όταν ενημερώθηκε για το ασυνήθιστο συμβάν.
«Μόλις προσγειώθηκαν στην αυλή σου!»
«Πάω και ανοίγω την πόρτα. Αυτός ο τύπος μου λέει: “Μόλις προσγειώθηκαν στην αυλή σου!!!” Και εγώ λέω: “Τι!;”», περιέγραψε.
Ο Χάντερ Πέριν και η σύζυγός του, Τζένα , έτρεξαν αμέσως έξω για να δουν τι είχε συμβεί.
Το βίντεο καταγράφει ένα καλάθι γεμάτο επιβάτες –ασυνήθιστα ψύχραιμους– να χαμογελούν και να χαιρετούν τον ιδιοκτήτη και τους γείτονες.
Ο ρόλος του χειριστή και η αιτία
Σύμφωνα με τον Πέριν, ο χειριστής του αερόστατου του εξήγησε ότι ο άνεμος κόπασε, αναγκάζοντάς τους να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.
«Ανοίγω τη συρόμενη γυάλινη πόρτα και υπάρχει ένα καλάθι με δεκατρία άτομα στην αυλή μου!».

YouTube / @HPerrin
«Ο πιλότος ήταν εξαιρετικός. Το κατέβασε ακριβώς μέσα, κατευθείαν στην αυλή, εκεί που δεν υπήρχε τίποτα. Το αερόστατο δεν πιάστηκε πουθενά. Κανείς δεν τραυματίστηκε», ανέφερε.
Σύμφωνα με το βίντεο, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά από το καλάθι, ενώ το αερόστατο ασφαλίστηκε με ιμάντα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την αυλή.
«Αυτό είναι τρελό»
Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και η Μπριάνα Αβάλος, η οποία πραγματοποιούσε τη βόλτα με αερόστατο για να γιορτάσει τη 10η επέτειο γάμου της με τον σύζυγό της.
Όπως ανέφερε: «Στην αρχή ήμουν σε φάση: “Θεέ μου! Είμαστε σε μια αυλή! Αυτό είναι τρελό!”».
«Μας είπε ότι δεν υπάρχει αρκετός άνεμος, γιατί ο άνεμος κάπως… σταμάτησε λίγο. Και μας είπε: “Θα προσγειωθούμε”. Και μας είχε μείνει μόνο λίγη ποσότητα καυσίμου», πρόσθεσε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Ουκρανό ομόλογό του πως χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και πως εκμεταλλεύεται τα χρήματα που του δίνει η ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών στη χώρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν αστοχίες στην «πρόβλεψη και τις πληροφορίες», αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.
Τραγωδία: Σταυρός έπεσε πάνω σε ιερέα την ώρα της Θείας Λειτουργίας και τον σκότωσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο καθολικός ιερέας Πατρίσιο Αλφρέδο Σάντσεθ Μολινάρι βρήκε τραγικό θάνατο σε εκκλησία στον Ισημερινό.
Ιταλία: 160 προσαγωγές στο Μιλάνο, το 80% ανήλικοι – Νέα επεισόδια και καταστροφές σε καταστήματα
Σοβαρή ένταση στο Μιλάνο, με ομάδες νεαρών να προκαλούν ζημιές και να συγκρούονται με την αστυνομία.
Ανάλυση για το διάγγελμα Μακρόν: Καταδίκασε τη βία, αλλά δεν ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ή σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης
Έξι μήνες πριν τις κάλπες που σηματοδοτούν τη λήξη της θητείας του, ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την ακροαριστερά και κάλεσε σε εθνικό διάλογο - Η παραπομπή των οικονομικών αποφάσεων στον πρωθυπουργό και η αναφορά στις εκλογές του 2027 αποτυπώνουν τα όρια της παρέμβασής του