Ακτιβιστής για το κλίμα έριξε ροζ μπογιά σε πίνακα του Πικάσο σε Μουσείο του Μόντρεαλ - Δείτε βίντεο
Σε μία απόπειρα να επιστήσει την προσοχή στην επιταχυνόμενη κλιματική κρίση
Σε πίνακα του Πικάσο που εκτίθεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ έριξε ροζ μπογιά ακτιβιστής για το περιβάλλον σε μία απόπειρα να επιστήσει την προσοχή στην επιταχυνόμενη κλιματική κρίση.
Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα Last Generation Canada δείχνουν τη στιγμή που οι διαδηλωτές πετούν το χρώμα στο πορτρέτο, έργο του Πάμπλο Πικάσο του 1901 με τίτλο L’hetaire. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το protothema.gr, ένας διαδηλωτής φαίνεται να οδηγείται έξω από το Μουσείο Καλών Τεχνών από μέλος του προσωπικού ασφάλειας.
Η ανάρτηση στο Instagram περιλαμβάνει μια δήλωση του διαδηλωτή, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την ομάδα ως Μαρσέλ, 21 ετών.
‼️ BREAKING: PINK PAINT THROWN ON PICASSO PAINTING!
🖼️This morning Marcel, a Last Generation Canada supporter threw pink paint on L’Hétaire (or La Courtisane au Collier), a Picasso painting in the Musée de Beaux Arts in Montreal.
DONATE: https://t.co/AsbXy1uVKb pic.twitter.com/VmpsJbaZvl— Last Generation (@lastgencanada) June 19, 2025
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!