Bild: Οι ληστές του Λούβρου επιχείρησαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία σε εταιρεία μέσω dark web – «Έχετε 24 ώρες να απαντήσετε»
Τι είπε στη γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής της εταιρείας
Μετά τη θεαματική ληστεία στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, η γαλλική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει επτά άνδρες. Ωστόσο, τα κλεμμένα κοσμήματα παραμένουν άφαντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD, μετά τη ληστεία προσφέρθηκε προς αγορά σε ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας, μέσω σκοτεινού διαδικτύου, μέρος της λείας.
Το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) είναι ένα τμήμα του διαδικτύου που δεν εντοπίζεται μέσω των συνηθισμένων μηχανών αναζήτησης και χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για επικοινωνία και εμπόριο παράνομων αγαθών.
Ο επικεφαλής της εταιρείας είπε: «Πέντε μέρες μετά τη ληστεία στο μουσείο του Λούβρου, ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι εκπροσωπεί τους ληστές επικοινώνησε μαζί μας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας. Μας ρώτησε αν θέλαμε να διαπραγματευτούμε μέσω Darknet για την αγορά των κλεμμένων έργων τέχνης και τόνισε ότι είχαμε ένα παράθυρο 24 ωρών για να απαντήσουμε».
Επίσης, είπε πως η εταιρεία αποδέχθηκε την προσφορά. Μετά από εκτενείς συνομιλίες και ελέγχους, θεωρούν ότι το άγνωστο άτομο «πράγματι κατείχε τουλάχιστον μέρος των κλεμμένων αντικειμένων». «Ενημερώσαμε αμέσως τις αρμόδιες Αρχές στο Παρίσι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν στιγμιότυπα οθόνης από την επικοινωνία όπου ο φερόμενος ως μεσολαβητής των ληστών γράφει: «Έχουμε τα κοσμήματα. Είμαστε έτοιμοι να τα επιστρέψουμε. Δεν διαπραγματευόμαστε την τιμή και τους όρους».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ρουμανία: 13χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε μια καθηγήτρια και έναν συμμαθητή του – Δείτε βίντεο
Το αγόρι είχε ανεβάσει μηνύματα στο TikTok, προτρέποντας σε βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τον υπολογιστή και το κινητό του για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Φήμες ότι πέθανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Έπεσε σε κώμα μετά από εγκεφαλική αιμορραγία» – Η κόρη του Κιμ Τζου Ε για διάδοχος
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ήταν στις 11 Οκτωβρίου.
Νέα γκάφα της απολυμένης Κέιτι Ζακαράια: Η φωτογραφία δίπλα στον Τραμπ και ο χάρτης που «εξαφάνισε» από το Οβάλ Γραφείο
Οι υποψίες για το East Potomac Park και την ανακαίνιση του γηπέδου γκολφ - Η απάντηση του Λευκού Οίκου
Ξηλωμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και δρόμοι γεμάτοι συντρίμμια: Η επόμενη μέρα στο Παρίσι - «Αισθανόμαστε ότι δεν έχει τελειώσει»
Το οδοιπορικό της Le Monde στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας την επομένη των μεγάλων καταστροφών από τις βίαιες διαδηλώσεις - Οργή για τις καταστροφές, κατανόηση για τα αιτήματα των διαδηλωτών - «Αποτύχαμε» παραδέχεται η κυβέρνηση.