Δεν ζητήσαμε παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, λέει ο Λευκός Οίκος
Οι συνομιλίες με την Τεχεράνη και με τη μεσολάβηση του Πακιστάν συνεχίζονται και «είναι παραγωγικές», τόνισε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η αμερικανική πλευρά δεν έχει ζητήσει επίσημα παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, ξεκαθάρισε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό δημοσιεύματα, όπως νωρίτερα από το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, η εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί λήγει στις 21 Απριλίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το ενδεχόμενο συμφωνίας κατάπαυσης, αλλά και για έναν νέο γύρο συνομιλιών.
Την τελευταία πληροφορία επιβεβαίωσε η Λέβιτ λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό οι συνομιλίες να διεξαχθούν εκ νέου στην Ισλαμαμπάντ.
«Είδα το πρωί κάποια ρεπορτάζ -κακά ρεπορτάζ- ότι ζητήσαμε επίσημα παράταση της εκεχειρίας. Δεν είναι αλήθεια», είπε και πρόσθεσε ότι «για την ώρα είμαστε πάρα πολύ εμπλεκόμενοι σε αυτές τις συνομιλίες» που είναι «συνεχιζόμενες και παραγωγικές».
White House:
We have not formally requested an extension of the ceasefire. pic.twitter.com/7Ifwk5He14
— Clash Report (@clashreport) April 15, 2026
Η εκπρόσωπος μετέφερε την διαβεβαίωση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ ότι το Πεκίνο δεν προμηθεύει το Ιράν με όπλα καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης.
Σχετικά με τον αποκλεισμό κατά του Ιράν, η εκπρόσωπος είπε ότι «επιβάλλεται σε πλοία όλων των χωρών που εισέρχονται ή αναχωρούν από ιρανικούς λιμένες και ότι «περιλαμβάνει όλα τα ιρανικά λιμάνια στον Αραβικό Κόλπο και στον Κόλπο του Ομάν».
Επιπλέον, η Λέβιτ επαίνεσε τους Πακιστανοί, λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικοί μεσολαβητές, των οποίων τη φιλία και τις προσπάθειές εκτιμούμε».
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε τέλος ότι το Πακιστάν είναι «ο μοναδικός μεσολαβητής σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.
Θαύμα στο Νεπάλ: Δύο εργάτες βγήκαν ζωντανοί από σήραγγα εννέα ημέρες μετά τις πλημμύρες - Η συγκινητική στιγμή της διάσωσης
Δύο εργαζόμενοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από σήραγγα υδροηλεκτρικού έργου στο Νεπάλ, εννέα ημέρες μετά τις φονικές ξαφνικές πλημμύρες που τους είχαν παγιδεύσει στο εσωτερικό της, σε βάθος 170 μέτρων.
Λονδίνο: Ποντίκια «έπαιξαν» μπουνιές στο μετρό – Δείτε το viral βίντεο
Εκτός από πηγή ψυχαγωγίας για όσους περίμεναν να φτάσει το τρένο τους, τα ποντίκια τράβηξαν και την προσοχή του διαδικτύου
Δεκάδες γράμματα υποστήριξης στην Λίντσεϊ Κλάνσι που σκότωσε τα παιδιά της στις ΗΠΑ έφερε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο
Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για έκτη ημέρα, αδυνατούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
Μαζικό μπλακ άουτ σε υπηρεσίες AI: Προβλήματα σε ChatGPT, Claude, Grok, Gemini και Cursor
Οι αναφορές για δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα - Ενδείξεις ότι το πρόβλημα συνδέεται με ευρύτερες διαδικτυακές υποδομές
Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
"Αν με είχαν ξυπνήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή είναι η ιστορία της 7ης Οκτωβρίου", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.