ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 26 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Εντυπωσιακό: Έπεσε η στάθμη του Δούναβη και φάνηκαν τα θεμέλια αρχαίας γέφυρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, δείτε φωτογραφίες

Εντυπωσιακό: Έπεσε η στάθμη του Δούναβη και φάνηκαν τα θεμέλια αρχαίας γέφυρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, δείτε φωτογραφίες

Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ. ενώ συνέδεε την αρχαία πόλη Ούλπια Οίσκο της Βουλγαρίας με τη Σουκιδάβα, στη σημερινή Ρουμανία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Δούναβη έχει πέσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα που ήρθαν στην επιφάνεια τμήματα από τα θεμέλια της αρχαίας Γέφυρας του Κωνσταντίνου, προσφέροντας στους Βούλγαρους αρχαιολόγους μια σπάνια ευκαιρία να μελετήσουν ένα από τα εντυπωσιακότερα επιτεύγματα της μηχανικής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως χαρακτηρίζουν το μνημείο αυτό.

Οι αλλεπάλληλοι καύσωνες στην Ευρώπη, φέτος το καλοκαίρι, προκαλούν σοβαρή ξηρασία σε πολλές περιοχές της ηπείρου επηρεάζοντας μεγάλες υδάτινες οδούς, όπως είναι οι ποταμοί Δούναβης και Ρήνος.

«Για τους αρχαιολόγους, αυτές είναι εξαιρετικά πολύτιμες ευκαιρίες επειδή η φύση αποκαλύπτει για λίγο ένα αντικείμενο που, συνήθως, παραμένει κρυμμένο κάτω από τα νερά του Δούναβη» είπε ο Πάβελ Ποπόφ, του Περιφερειακού Ιστορικού Μουσείου του Πλέβεν. «Μας δίνεται η σπάνια ευκαιρία να το παρατηρήσουμε, να το τεκμηριώσουμε και να το μελετήσουμε στο πραγματικό του περιβάλλον», πρόσθεσε.

Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ. Συνέδεε την αρχαία πόλη Ούλπια Οίσκο με τη Σουκιδάβα, στη σημερινή Ρουμανία. Έχοντας μήκος άνω των 2 χιλιομέτρων, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες της αρχαιότητας, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε μόνο για μερικές δεκαετίες και πιστεύεται ότι καταστράφηκε γύρω στο 367 μ.Χ.

Την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με το protothema.gr, μια ομάδα από το μουσείο του Πλέβεν πραγματοποίησε εναέρια φωτογράφηση και τεκμηρίωση των ορατών θεμελίων της γέφυρας, κοντά στο χωριό Γίγκεν στη βόρεια Βουλγαρία. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χαρτογραφήσουν και να φωτογραφίσουν τα λείψανα του κτίσματος, αξιολογώντας την κατάσταση των θεμελίων.

Απίθανη σκηνή: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δείτε βίντεο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Απίθανη σκηνή: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δείτε βίντεο
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη – Συζήτηση για την εθνική κυριαρχία ΗΠΑ – Γαλλίας
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ σε ηλικία 27 χρόνων – Βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Μερτς μετά τη νέα εκλογική ήττα: Καταστροφή το αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο, αναλαμβάνω την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις