Financial Times: Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς σε προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ανησυχούν για τις τιμές και το θέμα του κόστους διαβίωσης αναμένεται ότι θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, τον προσεχή Νοέμβριο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να μειώσει ορισμένους από τους δασμούς που έχει επιβάλει στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.
Στελέχη του υπουργείου Εμπορίου και του γραφείου του Αμερικανού απεσταλμένου για το εμπόριο πιστεύουν ότι οι δασμοί πλήττουν τους καταναλωτές επειδή οδηγούν σε αύξηση της τιμής των ταψιών μιας χρήσης και των κονσερβών για τρόφιμα και ποτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ανησυχούν για τις τιμές και το θέμα του κόστους διαβίωσης αναμένεται ότι θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, τον προσεχή Νοέμβριο. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι το 30% των Αμερικανών εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κόστους διαβίωσης ενώ το 59% διαφωνεί – μεταξύ αυτών, είναι εννέα στους 10 Δημοκρατικούς και 1 στους 5 Ρεπουμπλικάνους.
Οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών παραγωγής χάλυβα και αλουμινίου υποχώρησαν με την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου: περίπου -5% για τις εταιρείες Nucor και Steel Dynamics, -7% για την Cleveland-Cliffs, -12% για τη Century Aluminium και -5% για την Alcoa.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή του αλουμινίου υποχώρησε σε χαμηλό εβδομάδας μετά το δημοσίευμα.
Πέρυσι ο Τραμπ επέβαλε δασμούς έως και 50% στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο και κατ’ επανάληψη τους χρησιμοποίησε ως διαπραγματευτικό εργαλείο με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει τώρα τον κατάλογο των προϊόντων που επηρεάζονται από αυτούς τους δασμούς και σχεδιάζει να εξαιρέσει κάποια από αυτά, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εμπορίου δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters για κάποιο σχόλιο. Το υπουργείο είχε αυξήσει πέρυσι τους δασμούς σε περισσότερα από 400 προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, όπως στις ανεμογεννήτριες, τα σιδηροδρομικά βαγόνια, τις μπουλντόζες και άλλα βαριά μηχανήματα, στις μοτοσικλέτες, τις μηχανές σκαφών, τα έπιπλα και άλλα είδη.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ρομπότ αλά «Εξολοθρευτής» πάλεψε με άνθρωπο: Ποιος νίκησε -«Τρομακτικό», σχολίασαν στα σόσιαλ
Ένας influencer τραυματίστηκε σε αγώνα MMA απέναντι σε ένα ρομπότ που θυμίζει τον «Εξολοθρευτή».
Ο Τραμπ και οι πρωθυπουργοί Δανίας και Γροιλανδίας υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που αυξάνει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο αρκτικό νησί
Στην ομιλία του στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ αποκτούν μέσω αυτής της συμφωνίας «μόνιμο έλεγχο στην ασφάλεια και σε όλες τις άλλες ανάγκες αυτού του εδάφους».
Η ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «Η Αμερική επέστρεψε και είναι ισχυρότερη από ποτέ»
«Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα - Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα πυρομαχικά από ό,τι είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα χρησιμοποιήσουν»
Γερμανία: Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε αμερικανική βάση
Ο πιλότος φαίνεται ότι εκτινάχθηκε εγκαίρως και είναι ασφαλής
Κι όμως, υπάρχει χώρα που πληρώνει τους πολίτες της για να διαβάζουν: «Θέλουμε ένα έθνος με στοχαστικούς και διορατικούς αναγνώστες»
Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει μια πρωτοποριακή πενταετή εκστρατεία, προσφέροντας μικρά οικονομικά κίνητρα σε όσους πολίτες αφιερώνουν τουλάχιστον 15 λεπτά ημερησίως στην ανάγνωση βιβλίων.
Τουρκία: Έντεκα οι τραυματίες μαθητές από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Μανίσα - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία και οι υπηρεσίες υγείας κινητοποιήθηκαν μετά την αναφορά για πυροβολισμούς σε σχολείο στην Μανίσα της Τουρκίας και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.