Φινλανδικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στον Αρκτικό Κύκλο – Σώθηκε ο πιλότος
Το αεροσκάφος πετούσε πολύ χαμηλά πάνω από μια οικιστική ζώνη κατόπιν πήρε ξαφνικά ύψος και έπεσε, είπε αυτόπτης μάρτυρας.
Σώος βρήκε ο πιλότος ενός φινλανδικού μαχητικού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα (07.05.2025) κοντά στο αεροδρόμιο του Ροβανιέμι, στη βόρεια Φινλανδία.
Ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους, έκανε χρήση του συστήματος εκτίναξης με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της Φινλανδίας.
«Το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια πρόβας για μια αεροπορική επίδειξη. Πριν από την πτώση, ο κυβερνήτης μπόρεσε ευτυχώς να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης του αεροσκάφους και να προσγειωθεί σε μια περιοχή της αεροπορικής βάσης. Επέζησε της εκτίναξης» και έχει υποστεί μονάχα «ελαφριά τραύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) o Τίμο Χεράνεν, επισμηναγός της πολεμικής αεροπορίας της Φινλανδίας.
«Έχουμε μία ομάδα που ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος», συμπλήρωσε ο ίδιος, αρνούμενος «προς το παρόν» να μιλήσει για τα αίτια της συντριβής, «που θα καθοριστούν από την έρευνα».
Το μαχητικό αεροσκάφος F/A-18 Hornet της πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε στο αεροδρόμιο Ροβανιέμι γύρω στις 11 τοπική ώρα, ανέφερε νωρίτερα ο φινλανδικός στρατός.
🇫🇮 F-18 DOWN
A Finnish Air Force F/A-18 Hornet fighter jet crashed near an airport in Lapland, the pilot ejected, the Finnish Air Force reported on Wednesday.
"A Finnish Air Force F/A-18 fighter jet crashed in #Rovaniemi on May 7 at about 11 a.m. pic.twitter.com/S5Wb888GbD
— Medan (@sumnjam) May 7, 2025
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλέστηκε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle, τον Μίκα Λεχτινιέμι, το αεροσκάφος πετούσε πολύ χαμηλά πάνω από μια οικιστική ζώνη κατόπιν πήρε ξαφνικά ύψος και έπεσε. Στη συνέχεια, μαύρος καπνός υψώθηκε στον ουρανό.
Στο έδαφος δεν υπήρξαν τραυματίες.
Το ατύχημα δεν επηρέασε τα δρομολόγια των πολιτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Ροβανιέμι.
«Μια έρευνα θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε στο AFP ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Λαπωνίας, ο Γιούνι Κοϊβούνεν.
Η φινλανδική πολεμική αεροπορία παρέλαβε τα αεροσκάφη F/A-18 Hornet της Boeing το διάστημα μεταξύ 1995 και 2000 και αναμένεται να τα αντικαταστήσει έως το 2030 από τα F-35 της Lockheed Martin.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.
Θαύμα στο Νεπάλ: Δύο εργάτες βγήκαν ζωντανοί από σήραγγα εννέα ημέρες μετά τις πλημμύρες - Η συγκινητική στιγμή της διάσωσης
Δύο εργαζόμενοι ανασύρθηκαν ζωντανοί από σήραγγα υδροηλεκτρικού έργου στο Νεπάλ, εννέα ημέρες μετά τις φονικές ξαφνικές πλημμύρες που τους είχαν παγιδεύσει στο εσωτερικό της, σε βάθος 170 μέτρων.