Φωτιά στην Κύπρο: Βελτιωμένη η εικόνα – Φόβοι για αναζωπυρώσεις με τη θερμοκρασία στους 45°C και δυνατούς ανέμους
Η κατάσταση παραμένει υπό επιτήρηση και οι αρχές παραμένουν σε πλήρη κινητοποίηση
Η κατάσταση στην Κύπρο παραμένει τεταμένη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την επαρχία Λεμεσού τις τελευταίες ημέρες.
Αν και το μέτωπο των πυρκαγιών φαίνεται πλέον να έχει περιοριστεί, οι Αρχές παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sigma Live και της Cyprus Times.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως όλοι οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού είναι ανοιχτοί, τόσο στο κύριο όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, όπως αναφέρει το Sigma Live.
Ωστόσο, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις περιοχές που επηρεάστηκαν άμεσα από τις πυρκαγιές. Περιπολίες συνεχίζονται στις πληγείσες περιοχές, με στόχο την ασφάλεια, τη βοήθεια των κατοίκων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία για νέα ενίσχυση των ανέμων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σήμερα τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την Cyprus Times, τα δύο θύματα των πυρκαγιών είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που προσπαθούσε να φύγει από την περιοχή Συκίλο.
Εναέρια επιτήρηση και αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μικρές αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν τη νύχτα στις κοινότητες Πάνω Κυβίδες, Άλασσα, Ζανακιά και Όμοδος. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Εθνικής Φρουράς χαρτογράφησαν τις περιοχές και παρακολούθησαν την εξάπλωση της φωτιάς.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πέντε εναέρια μέσα επιχείρησαν με ρίψεις, προσπαθώντας να περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα.
Δύο ισραηλινά C-130 πραγματοποίησαν ρίψεις επιβραδυντικού υλικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η περίμετρος της φωτιάς.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα επεισόδια στο Μιλάνο: Σπασμένα καταστήματα και λεηλασίες σε σούπερ μαρκετ
Ομάδες νεαρών άρχισαν να προκαλούν φθορές σε καταστήματα, πετώντας τραπέζια και καρέκλες από κοντινές επιχειρήσεις εστίασης.
Πλιάτσικο και χάος στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες, αρπάζουν ό,τι βρουν από Hermès, Louis Vuitton και Galeries Lafayette μέχρι φούρνους, δείτε βίντεο
Κουκουλοφόροι λεηλατούν καταστήματα με επώνυμα ρούχα, τσάντες και κοσμήματα στο περιθώριο των διαδηλώσεων για την ακρίβεια – Εικόνες καταστροφής σε Παρίσι, Μασσαλία, Λιλ και Νίκαια
Αλβανία: Σκηνικό πολέμου στα Τίρανα με φωτιές και λιθοβολισμούς – «Όσοι επιλέγουν πέτρες θα βρουν απέναντί τους το κράτος», λέει ο Ράμα
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι η απόφαση του Έντι Ράμα να διατάξει την αποξήλωση των πεζοδρομίων έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο για να μην μπορούν να παίρνουν οι διαδηλωτές τις πέτρες
Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Λέων μετά το εξιτήριο: Ένιωσα τη στήριξή σας, σας ευχαριστώ
Ο Ποντίφικας πήρε χθες εξιτήριο μετά το χειρουργείο του με αδενοκαρκίνωμα του πνεύμονα - «Η εμπειρία με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα κοντά σε όσους παλεύουν με ασθένειες»
Γαλλία: Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα μετά το χάος με τον νεκρό και τα βίαια επεισόδια
Πάνω από 800.000 διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της Γαλλίας ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Είναι λυπηρό», είπε ο πρώην σύζυγός της, Γκάβιν Νιούσομ, για την αποπομπή της
Όπως ανέφερε, έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που επικοινώνησε με την πρώην σύζυγό του, αποφεύγοντας να αναφερθεί εκτενώς στην υπόθεση.