Γαλλία: Αυξήθηκαν στα 3 τα μωρά που πέθαναν από κατανάλωση ύποπτου βρεφικού γάλακτος
Από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν αποσυρθεί δεκάδες παρτίδες βρεφικού γάλακτος σε όλον τον κόσμο, λόγω πιθανής παρουσίας της τοξίνης σερουλίδης.
Στους τρεις αυξήθηκαν οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι βρεφών ου είχαν καταναλώσει βρεφικό γάλα, από τις παρτίδες που αποσύρθηκαν πρόσφατα στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής αιτία.
Παράλληλα, αυξήθηκε επίσης από τα 11 στα 14, τα βρέφη που νοσηλεύτηκαν αφού κατανάλωσαν ή ίσως να κατανάλωσαν το εν λόγω γάλα. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία από την οποία ασθένησαν τα μωρά.
«Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές είχαν λάβει γνώση για τρεις θανάτους βρεφών για τα οποία είχε αναφερθεί ότι κατανάλωσαν βρεφικό γάλα, από εκείνο που αποσύρθηκε», αναφέρεται στο site του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, όπου τονίζεται ότι συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsit.gr, από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν αποσυρθεί δεκάδες παρτίδες βρεφικού γάλακτος σε όλον τον κόσμο. Η πρώτη απόσυρση αφορούσε την εταιρεία Nestlé, δεκάδες παρτίδες γάλακτος της οποίας αποσύρθηκαν από περίπου 60 χώρες, λόγω πιθανής παρουσίας της τοξίνης σερουλίδης. Ακολούθησαν παρόμοιες αποσύρσεις από άλλες εταιρείες, όπως από τους κολοσσούς Danone και Lactalis, αλλά και από μικρότερες σε όλον τον κόσμο.
Η σερουλίδη μπορεί να προκαλέσει εμετούς, συχνά επικίνδυνους για τα βρέφη.
Στη Γαλλία διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι θάνατοι μπορεί να συνδέονται με την κατανάλωση γάλακτος. Τα αποτελέσματά της δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Foodwatch και πολλές οικογένειες σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του γαλλικού κράτους και των εταιρειών, επειδή καθυστέρησαν, όπως λένε, υπερβολικά να ενημερώσουν το κοινό και να προχωρήσουν στην απόσυρση των ύποπτων παρτίδων γάλακτος.
Η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία αναφέρθηκαν θάνατοι βρεφών. Σε άλλες χώρες, όπως στη Βρετανία, έχουν αναφερθεί μόνο νοσηλείες, χωρίς και πάλι να έχει εξακριβωθεί ότι η ασθένεια των μωρών συνδέεται με μολυσμένο γάλα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Παρίσι: Νεκροί πατέρας και γιος σε τροχαίο με Lamborghini – Βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Ο 63χρονος που οδηγούσε το πανάκριβο super car, εκτοξεύθηκε και έχασε τη ζωή του ακαριαία, ενώ ο 27χρονος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, εγκλωβίστηκε και πέθανε από τη φωτιά
Απίθανο σκηνικό: Νεόνυμφο ζευγάρι έκανε φωτογράφιση γάμου και έπεσε στο... ποτάμι
Η μία ατυχία μετά την άλλη έτυχε σε ζευγάρι από την Αγγλία την ημέρα του γάμου του, με τη χειρότερη να είναι η βουτιά στο ποτάμι ενώ πόζαραν για τις γαμήλιες φωτογραφίες.
Ινδία: 21χρονος ανέλαβε να καθαρίσει έναν ολόκληρο ποταμό από τα σκουπίδια - Έλεγε στους γονείς του ότι πάει για κρίκετ
"Κάθε φορά που περνούσα από τον ποταμό σκεφτόμουν ότι πρέπει να τον καθαρίσω", είπε ο 21χρονος Σουρέντρα Σινγκ Τσόντχαρι, φοιτητής στην Ινδία.
Τραγωδία στον Καύκασο: Χιονοστιβάδα - «φονιάς» καταπλάκωσε 33 ορειβάτες, τουλάχιστον 11 νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ομάδα ορειβατών στην περιοχή Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια του Βόρειου Καυκάσου, στη Ρωσία.
AfD: Η Γερμανία ζει ξανά τον εφιάλτη του ναζισμού – Από «κόμμα των καθηγητών» απόλυτος εκφραστής του πιο ακραίου λαϊκισμού
Η Γερμανία ξύπνησε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Η σαρωτική νίκη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ προκαλεί πολιτικό σεισμό στη χώρα και στέλνει ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά από μια ιστορική εκλογική ανατροπή που αλλάζει τα δεδομένα για τη γερμανική πολιτική.
Ινδονησία: Παρατείνεται το κλείσιμο του αεροδρομίου της Τζακάρτα μετά την έκρηξη ηφαιστείου
Οι ακυρώσεις, οι καθυστερήσεις και οι εκτροπές των πτήσεων πλήττουν συνολικά 270.000 επιβάτες.