ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Γαλλία: Φοιτητής έβαλε στο στόμα του ζωντανό ποντίκι, το μάσησε και το σκότωσε

Γαλλία: Φοιτητής έβαλε στο στόμα του ζωντανό ποντίκι, το μάσησε και το σκότωσε

«Καμπάνα» και σε συμφοιτητή του που κατέγραψε σε βίντεο το ανατριχιαστικό συμβάν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Η είδηση στη Γαλλία προκαλεί φρίκη – Δύο φοιτητές «έφαγαν» πρόστιμο επειδή ο ένας έφαγε ζωντανό ένα ποντίκι, ο δεύτερος επειδή βιντεοσκόπησε τη σκηνή και ανάρτησε τα πλάνα στα social media, το 2023.

Ο Λουκάς Μπ., που εκείνη την εποχή ήταν σπουδαστής στο δεύτερο έτος τεχνικής σχολής στη Γαλλία, ήταν εκείνος που έβαλε στο στόμα του το ποντίκι και το μάσησε, μέχρι που το σκότωσε. Το δικαστήριο της Μασσαλίας του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ στον συμφοιτητή του, τον Σεντρίκ Β., επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Και οι δύο ποινές έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι φοιτητές καταδικάστηκαν επίσης να καταβάλουν συμβολική αποζημίωση ύψους 1 ευρώ σε οργανώσεις που είχαν προσφύγει σε βάρος τους, όπως το Ίδρυμα 30 εκατομμυρίων Φίλων και την Εταιρεία Προστασίας Ζώων, οι οποίες ζητούσαν αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι ποινές τους δεν θα καταγραφούν στο ποινικό μητρώο τους.

«Δεν θα ασκήσουμε έφεση» είπε η δικηγόρος του Λουκάς Μπ., Σελίν Ντανγκοτιέ.

Ένας άλλος φοιτητής, που κατηγορήθηκε επειδή ανέβασε τα πλάνα στο Instagram, απαλλάχθηκε.

Η εισαγγελέας Μαρί-Οντ Φισέ είχε ζητήσει να καταδικαστούν και οι τρεις σε κοινωνική εργασία –105 ώρες για τον βασικό κατηγορούμενο– με την κατηγορία της κακομεταχείρισης ζώων, όπως αναφέρει το newsit.gr.

«Η απόφαση αυτή είναι ντροπή, δίνει άδεια να σκοτώνουν» τα ζώα, σχολίασε ο Ξαβιέ Μπακέ, που εκπροσώπησε το Ίδρυμα 30 Εκατομμυρίων Φίλων, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα που έστειλε το δικαστήριο ήταν ότι όσοι κακομεταχειρίζονται τα ζώα δεν θα τιμωρούνται.

«Χρυσάφι» η δημοπρασία της Μπριζίτ Μπαρντό - Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ τα προσωπικά αντικείμενα, ενώ ο σύζυγος ζει σε δημοτικό διαμέρισμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Χρυσάφι» η δημοπρασία της Μπριζίτ Μπαρντό - Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ τα προσωπικά αντικείμενα, ενώ ο σύζυγος ζει σε δημοτικό διαμέρισμα
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Trump TV στον αέρα: Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά με δικό του κανάλι στο μποϊκοτάζ των τηλεοπτικών δικτύων
Απίθανη σκηνή: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δείτε βίντεο
CNN: Πόλεμος «πέραν» της Ουκρανίας – Γιατί η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια ευρύτερη σύγκρουση με την Ρωσία
Το Batmobile της ταινίας «Batman Returns» πωλείται σε δημοπρασία: Προσφορές έως και 7 εκατ. δολάρια