Γάζα: Οι οικογένειες ισραηλινών ομήρων πιέζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κατάπαυση του πυρός
Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ συναντά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι συγγενείς των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς τον παροτρύνουν να διατηρήσει την πίεση για τον τερματισμό του πολέμου.
Οι οικογένειες Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια «σαμποτάζ» του σχεδίου του για κατάπαυση του πυρός. Η έκκληση αυτή έρχεται παραμονές μιας κρίσιμης συνάντησης του Τραμπ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
«Μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να φέρετε εις πέρας αυτή τη συμφωνία», τονίζει προς τον Ντόναλντ Τραμπ το Φόρουμ Οικογενειών, η οργάνωση που εκπροσωπεί τους συγγενείς των ομήρων στη Γάζα. Υπογραμμίζει ότι οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί είναι «υπερβολικά σημαντικοί» για να τεθούν σε κίνδυνο μετά από δύο χρόνια πολέμου.
Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται διπλωματική πρόοδος, βάσει ενός σχεδίου 21 σημείων που παρουσιάστηκε σε Άραβες και Μουσουλμάνους ηγέτες στον ΟΗΕ. Το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των 47 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα ήδη από τις πρώτες ημέρες μιας εκεχειρίας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 25 έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.
Ο Νετανιάχου παραμένει ανυποχώρητος
Παρά τις ελπίδες, ο Νετανιάχου δείχνει αδιάλλακτος. Την Παρασκευή, από το βήμα του ΟΗΕ, υποσχέθηκε να «τελειώσει τη δουλειά» εναντίον της Χαμάς, απέκλεισε τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και ξεκίνησε, στις 16 Σεπτεμβρίου, νέα στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη της Γάζας. Οι οικογένειες των ομήρων ζητούν από τον Τραμπ να τον πιέσει ώστε να τη σταματήσει.
Από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, που κόστισε τη ζωή σε 1.219 ανθρώπους στο Ισραήλ, η απάντηση του Ισραήλ έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 66.000 Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τα στοιχεία του οποίου κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νόμπελ Οικονομίας 2026: Οι οικονομολόγοι που άλλαξαν τον τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων
Συνέβαλαν στη δημιουργία ενός νέου θεωρητικού πλαισίου, το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των οικονομικών διακυμάνσεων
Φλέγεται η Γαλλία: Μαθητές, αγρότες και «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για την ακρίβεια - Επεισόδια με μασκοφόρους, δακρυγόνα και πυροτεχνήματα
Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν την έναρξη της διαδήλωσης – Δακρυγόνα και σε Μασσαλία και Λυών - Έκκληση Μακρόν για ηρεμία - Δείτε βίντεο
Ο πάπας Λέων παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο – Επιστρέφει στο Βατικανό την Κυριακή
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο ποντίφικας διαγνώστηκε με πνευμονικό αδενοκαρκίνωμα, έναν κοινό τύπο καρκίνου του πνεύμονα.
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ.
Αλβανία: «Βράζει» η χώρα με νέες διαδηλώσεις και βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα – Βία, φωτιές και συγκρούσεις
Από χθες οι διαδηλωτές επιτίθονται σε κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.