Γερμανικές εκλογές: Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ δεν θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στους Πράσινους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο Χάμπεκ μίλησε για «σπουδαία προεκλογική εκστρατεία», αλλά για «όχι καλό» αποτέλεσμα
Ο υποψήφιος των Πρασίνων για την καγκελαρία Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον να κατέχει ηγετική θέση στο κόμμα του, αναλαμβάνοντας μερίδιο της ευθύνης για την απώλεια δυνάμεων στις χθεσινές εκλογές. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν 11,6%, έναντι 14,7% στις εκλογές του 2021.
«Δεν θα διεκδικήσω ούτε θα επιδιώξω πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στους Πράσινους», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο κ. Χάμπεκ και μίλησε για «σπουδαία προεκλογική εκστρατεία», αλλά και για «όχι καλό» αποτέλεσμα. «Ήθελα περισσότερα. Θέλαμε περισσότερα. Πολλά έχουν μετατοπιστεί τελευταία», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» το γεγονός ότι η επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βάιντελ μπόρεσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μιλήσει για «αναγκαστικό επαναπατρισμό» σαν να επρόκειτο για κάτι απολύτως φυσιολογικό ή ότι «ο νόμος του CDU για τον περιορισμό των αφίξεων μεταναστών μεταχειρίζεται τους ανθρώπους σαν θεομηνία». Όλα αυτά είναι επικίνδυνες τάσεις, συνέχισε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματος, οι δύο συμπρόεδροι Φραντσίσκα Μπράτνερ και Φέλιξ Μπάναστζακ εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς η προεκλογική εκστρατεία ήταν προσαρμοσμένη στον Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Ο υποψήφιος των Πρασίνων, σύμφωνα με το protothema.gr, απέδωσε την πτώση των ποσοστών στην προσέγγιση του Φρίντριχ Μερτς προς το κόμμα ως πιθανό κυβερνητικό εταίρο. «Κι εμείς από την πλευρά μας δεν το αποκλείσαμε, διότι τα δημοκρατικά κόμματα του κέντρου οφείλουν να συνομιλούν μεταξύ τους. Και οι άνθρωποι είπαν, όχι με τον Φριντριχ Μερτς, δεν θα κυβερνήσουμε με την Χριστιανική Ένωση», εξήγησε ο κ. Χάμπεκ.
Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αντιθέτως θα διεκδικήσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων. «Θα συνεχίσω. Θα ασκήσω πίεση στην επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε και τόνισε ότι «πρέπει να κινηθούν γρήγορα τα πράγματα, η Ευρώπη δεν μας περιμένει».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη – Συζήτηση για την εθνική κυριαρχία ΗΠΑ – Γαλλίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να προσαρτήσει τον Καναδά και προ ημερών δημοσιοποίησε μέσω Truth Social χάρτη στον οποίο όλη η περιοχή έχει τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Σεν-Πιερ-ε-Μικελόν.
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ σε ηλικία 27 χρόνων – Βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Ο 27χρονος είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ενώ η αδελφή του είχε παραδεχθεί τον εθισμό του στα ναρκωτικά και την σκληρή μάχη που έδινε για να απεξαρτηθεί.
Τιτανικός: Νέα έρευνα για τις μοιραίες αποφάσεις που οδήγησαν στο διασημότερο ναυάγιο στην ιστορία
Ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό.
Τραμπ και Ζελένσκι θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη – «Μπορεί να αλλάξουν πολλά» λέει ο Ουκρανός Πρόεδρος
«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει ειρήνη», τονίζει ο Ζελένσκι και ευχαριστεί όσους εξακολουθούν να στηρίζουν την Ουκρανία.
Μερτς μετά τη νέα εκλογική ήττα: Καταστροφή το αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο, αναλαμβάνω την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις
«Το αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί, είναι μια καταστροφή» δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος σχολιάζοντας την εκλογική επίδοση του κόμματός του.