Η Ισπανία κλείνει τον εναέριο χώρο της σε αεροσκάφη που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Εξαιρέσεις θα γίνουν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την El Pais
Η Ισπανία διατηρεί κλειστό τον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν την οποία πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El País.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ όχι μόνο δεν επιτρέπει τη χρήση των αεροπορικών βάσεων Ρότα (Κάδιθ) και Μορόν ντε λα Φροντέρα (Σεβίλλη) από μαχητικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Epic Fury», αλλά απορρίπτει και σχέδια πτήσεων αμερικανικών αεροσκαφών που σταθμεύουν σε τρίτες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.
Σύμφωνα με τη βρετανική Metro, η απόφαση περιπλέκει την προσπάθεια του Τραμπ να ανατρέψει το ιρανικό καθεστώς και αναγκάζει βομβαρδιστικά B-52 και B-1 που απογειώνονται από το Ηνωμένο Βασίλειο να αλλάξουν πορεία προς τη Μέση Ανατολή.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης μιλώντας στο Κογκρέσο την περασμένη Τετάρτη, δηλώνοντας ότι «έχουμε αρνηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τη χρήση των βάσεων Ρότα και Μορόν για αυτόν τον παράνομο πόλεμο». Όπως σημείωσε, «όλα τα σχέδια πτήσης που περιλαμβάνουν ενέργειες σχετικές με την επιχείρηση στο Ιράν έχουν απορριφθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για αεροσκάφη ανεφοδιασμού».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ισπανική απαγόρευση προβλέπει μία μόνο εξαίρεση: σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση ή προσγείωση αεροσκαφών που συμμετέχουν στην επιχείρηση.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αναλυτές συνδέουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση των Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
«Καμπανάκι» ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς της ΑΙ - Ο Άλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από το ChatGPT, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «AI Force», τασσόμενος κατά των υπερβολικών περιορισμών
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Η AfD, όπως και το κόμμα BSW, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε φθηνότερες ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Η ΕΚΤ εκτιμά μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια και του φυσικού αερίου στα 60 ευρώ στο βασικό σενάριο
Ο Τραμπ αυτοαποθεώνεται και παρουσιάζει τα 25 σημαντικότερα επιτεύγματα της «τρίτης» θητείας του
«Απαγόρευσα στους άνδρες να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα» και «έκανα τα αγγλικά την επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ», δηλώνει μεταξύ άλλων στα επιτεύγματά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Βρετανία: 21χρονος Αλγερινός βίασε κοπέλα στο Λονδίνο και την έψαχνε μετά στο νοσοκομείο – Καταδικάστηκε σε 21χρόνια φυλακή
Την βρήκε ημιλιπόθυμη σε στάση λεωφορείου στο Τσέλσι, την έσυρε σε έναν παράδρομο και τη βίασε σε σημείο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τον Ιούλιο του 2024