ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 26 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Η Πορτογαλία απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων κάτω των 18 ετών

Η Πορτογαλία απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων κάτω των 18 ετών

Την πρόταση νόμου για τον γάμο που υιοθετήθηκε στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία κατέθεσαν οι βουλευτές του Αριστερού Μπλοκ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το κοινοβούλιο στην Πορτογαλία ψήφισε σήμερα (31/01/2025) σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει το γάμο σε ηλικίες κάτω των 18 ετών, προκειμένου κυρίως να εμποδίσει τους αναγκαστικούς γάμους μικρών κοριτσιών.

Την πρόταση νόμου για τον γάμο που υιοθετήθηκε στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία κατέθεσαν οι βουλευτές του Αριστερού Μπλοκ, ενώ ένα άλλο κείμενο προς την ίδια κατεύθυνση, το οποίο είχε προτείνει το ακροδεξιό κόμμα Chega απορρίφθηκε.

«Το να αυξήσουμε την ηλικία του γάμου συνιστά ένα θεμελιώδες βήμα για να καταστείλουμε τους γάμους παιδιών», επισήμανε το Μπλοκ στην πρόταση νόμου του, υπενθυμίζοντας ότι ο γάμος των ανηλίκων «είναι το αποτέλεσμα μιας πίεσης από την οικογένεια».

Αυτήν τη στιγμή, η πορτογαλική νομοθεσία επιτρέπει τον γάμο των ανηλίκων ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών με την άδεια των γονέων τους ή των νόμιμων κηδεμόνων τους.

Σχεδόν 860 γάμοι, όπου ένας από τους συζύγους ήταν ηλικίας κάτω των 18 ετών, τελέστηκαν στην Πορτογαλία το διάστημα 2015-2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής, τα οποία επικαλείται μία έκθεση, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2024 από την Επιτροπή για την Ιθαγένεια και την Ισότητα των Φύλων.

Η Unicef, η οποία εκφράζει την ανησυχία της για τη συνεχή άνοδο αυτής της πρακτικής στην Πορτογαλία από το 2020, πρόσφατα ζήτησε την απαγόρευση των γάμων μεταξύ προσώπων κάτω των 18 ετών.

πηγή: newsit.gr

Απίθανη σκηνή: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δείτε βίντεο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Απίθανη σκηνή: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ, δείτε βίντεο
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη – Συζήτηση για την εθνική κυριαρχία ΗΠΑ – Γαλλίας
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ σε ηλικία 27 χρόνων – Βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Μερτς μετά τη νέα εκλογική ήττα: Καταστροφή το αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο, αναλαμβάνω την ευθύνη για μεταρρυθμίσεις