Ινδία: Αυξήθηκαν στους 279 οι νεκροί από τη συντριβή του Boeing 787 – Αναζητείται το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους
Ο οριστικός αριθμός των νεκρών δεν θα δημοσιοποιηθεί παρά αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση όλων των σορών
Δίχως τέλος είναι η τραγωδία στην Ινδία με τους νεκρούς από τη συντριβή του Boeing 787 της Air India στην πόλη Αχμενταμπάντ να αυξάνονται στους 279.
Συνολικά 279 πτώματα ή υπολείμματα ανθρωπίνων σωμάτων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Αχμενταμπάντ της Ινδίας μετά την τραγωδία από τη συντριβή του Boeing 787. Πλέον θα αρχίσει η διαδικασία της ταυτοποίησης με τη λήξη DNA.
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 265 νεκρούς — επιβάτες, μέλη του πληρώματος του επιβατικού αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων, καθώς και ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στα κτίρια πάνω στα οποία κατέπεσε.
Η πτήση 171 της Air India συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωση στις 13:19 (τοπική ώρα· 11:09 ώρα Ελλάδας) με προορισμό το λονδρέζικο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, σύμφωνα με την ινδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Οι πιλότοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τη στιγμή που το αεροσκάφος σηκωνόταν από τον διάδρομο, προτού χάσει ύψος και πέσει πάνω σε συνοικία της πόλης Αχμενταμπάντ πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, χτυπώντας μεταξύ άλλων κέντρο όπου στεγάζονταν γιατροί και φοιτητές ιατρικής γειτονικού νοσοκομείου, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με την ινδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, στο Boeing 787 επέβαιναν 230 επιβάτες –169 υπήκοοι Ινδίας, 53 Βρετανίας, 7 Πορτογαλίας, 1 Καναδά– και 12μελές πλήρωμα.
Μόλις ένας από τους επιβάτες –είναι Βρετανός ινδικής καταγωγής, σύμφωνα με το BBC– καθισμένος στο εμπρόσθιο τμήμα της ατράκτου, επέζησε ως εκ θαύματος κι ανασύρθηκε τραυματισμένος από τα συντρίμμια του 787-8, αεροσκάφους μήκους 57 μέτρων με άνοιγμα πτερύγων 60 μέτρων.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, ο Αμίτ Σα, έκανε γνωστό ότι ο οριστικός απολογισμός της αεροπορικής καταστροφής, η οποία συγκαταλέγεται στις χειρότερες που έχουν καταγραφτεί παγκοσμίως από το 2000, δεν θα δημοσιοποιηθεί παρά αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση όλων των θυμάτων.
Οι ερευνητές ανέσυραν από τα συντρίμμια το ένα από τα δυο λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους (τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης), και συνεχίζουν σήμερα την έρευνα στον τόπο της καταστροφής για να εντοπίσουν και το δεύτερο (τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου).
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.