Ιράν: Σκληρό μήνυμα Χαμενεΐ προς ΗΠΑ – «Παραλογισμός να περιμένουν να παραδοθούμε σε ένα άλλο κράτος»
Η πρώτη εμφάνιση του διοικητή της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης στις κηδείες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Από δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατακλύστηκαν σήμερα (28.06.2025) οι δρόμοι της Τεχεράνης καθώς έγιναν οι κρατικές κηδείες όσων πυρηνικών επιστημόνων και στρατιωτικών αξιωματούχων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε ολόκληρο το Ιράν.
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ φάνηκε αμετάκλητος ως προς τη στάση της χώρας του απέναντι στις πιέσεις της Ουάσινγκτον. Με ανάρτησή του στα social media ξεκαθάρισε πως το Ιράν δεν πρόκειται ποτέ να παραδοθεί και πως οι ΗΠΑ διέπραξαν τη μεγαλύτερη προσβολή κατά τους ιρανικού έθνους.
«Ο ιρανικός λαός είναι ένα σπουδαίο έθνος και το Ιράν είναι μια ισχυρή και απέραντη χώρα με βαθύ πολιτισμό. Ο πολιτιστικός και πολιτισμικός μας πλούτος ξεπερνά εκατοντάδες φορές αυτόν που κατέχει η Αμερική και οι όμοιοί της. Είναι ανάμεσα στις παραλογισμούς που προκαλούν τον χλευασμό των σοφών και των σοφών να περιμένουν το Ιράν να παραδοθεί σε ένα άλλο κράτος», ανέφερε.
«Ευχαριστώ» στους πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους της Τεχεράνης για τις κρατικές κηδείες, είπε με ανάρτηση στο Twitter ο Μασούντ Πεζεσκιάν.
Ο πρόεδρος του Ιράν ανέφερε πως είναι τιμή του να υπηρετεί το «ελεύθερο έθνος του Ιράν» και αποκάλεσε τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ως «μάρτυρες».
«Σας ευχαριστώ ειλικρινά, αγαπημένε λαέ. Με αγάπη αποχαιρετήσατε τους μάρτυρες και η φωνή της ενότητάς μας ακούστηκε σε όλον τον κόσμο. Το να υπηρετώ ένα τέτοιο ελεύθερο έθνος είναι η τιμή της ζωής μου», είπε συγκεκριμένα.
Παρά τις φήμες πως ο διοικητής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, Εσμαΐλ Καανί σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ο ίδιος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον πόλεμο των 12 ημερών.
Ο Καανί, που θεωρείται στενός συνεργάτης του Χαμενεΐ, εμφανίστηκε μεταξύ του πλήθους στην Τεχεράνη και μίλησε σε κάμερα δηλώνοντας:
«Μέχρι τώρα ήμασταν επιτυχημένοι και από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε να προχωράμε το ίδιο».
Iran's Quds Force commander Esmail Qaani:
“We have been successful so far, and from now on, we will continue to move forward with success.”
What can I say… if this is a success for them I wish them much success! pic.twitter.com/FMgVqSRVCn
— Nick 🇮🇱 (@nspiass) June 28, 2025
Hundreds of thousands in #Tehran today. 🇮🇷
Not in protest—but united.
After Iran’s victory, the message is clear:
If the US or Israel breaks the ceasefire, consequences will follow.
Maybe we’re the ones collapsing.#NoMoreWars #Iran #Ceasefire #Israel #America #Trump #Khamenei pic.twitter.com/e6I6qajcEV— Beyond Wars (@BeyondWars) June 28, 2025
Ισραήλ και Ιράν βρίσκονται πλέον στην 5η ημέρα εκεχειρίας, μετά το σφοδρό χτύπημα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης. Η Ουάσινγκτον μεσολάβησε για την επίτευξη της εκεχειρίας αν και ακόμα στο Ιράν υπάρχει οργή για τον αμερικανικό βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Το ποια είναι πλέον η κατάσταση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, παραμένει άγνωστη. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ το Ιράν υποστηρίζει πως υπέστησαν σημαντικές καταστροφές.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.