Ισόβια στη μητέρα που βασάνιζε τη 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα στη Γαλλία
Ο πρώην σύντροφός της, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών καθώς στέρησε από τη 13χρονη Αμαντίν την ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της.
Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε σήμερα στη Σαντρίν Πισαρά, τη μητέρα που βασάνιζε τη 13χρονη κόρη της και την άφησε να πεθάνει από την πείνα.
Αφού συσκέφθηκαν μόλις για δυόμισι ώρες, οι τρεις δικαστές και έξι ένορκοι (πέντε γυναίκες και ένας άνδρας) του Εφετείου έκριναν ομόφωνα ένοχη την Πισαρά και την καταδίκασαν σε ισόβια, εκ των οποίων θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 20 χρόνια για να αποκτήσει δικαίωμα αναστολής. Ο πρώην σύντροφός της, ο Ζαν-Μισέλ Κρος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών καθώς στέρησε από τη 13χρονη Αμαντίν την ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Ζαν-Μαρί Μπενί είχε ζητήσει την καταδίκη της 54χρονης Πισαρά σε ισόβια, λέγοντας ότι για αυτήν τη μητέρα οκτώ παιδιών, που ήταν «ο τύραννος του σπιτιού, ο δικτάτορας, ο βασανιστής της Αμαντίν», δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη δυνατή ποινή. Για τον Ζαν-Μισέλ Κρος, είπε ότι ήταν «ο θρασύδειλος συνεργάτης του συστήματος Πισαρά».
Στις 6 Αυγούστου 2020, την ημέρα που πέθανε από καρδιακή ανακοπή και σηψαιμία, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, η Αμαντίν ζύγιζε μόλις 28 κιλά. Ήταν επί εβδομάδες κλεισμένη σε μια αποθήκη, χωρίς παράθυρα, και δεν της έδιναν φαγητό.
«Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, αυτό είναι όλο» είπε η Πισαρά όταν το δικαστήριο την κάλεσε να πάρει τον λόγο για τελευταία φορά, το απόγευμα. «Δεν έχω κάτι να προσθέσω», περιορίστηκε να πει ο Κρος.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οικοδόμος ταξίδεψε 1.200 μίλια για τη γυναίκα των ονείρων του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη
Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του για να πάει να την βρει.
Τραγωδία στο Τέξας: Καταδρομέας σκοτώθηκε πέφτοντας από την οροφή γηπέδου σε επίδειξη καταρρίχησης μπροστά σε 23.000 θεατές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο στρατιωτικός έπεσε από ύψος 52 μέτρων πριν από αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου - Σοκαρισμένοι οι θεατές.
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Ουκρανό ομόλογό του πως χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και πως εκμεταλλεύεται τα χρήματα που του δίνει η ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών στη χώρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν αστοχίες στην «πρόβλεψη και τις πληροφορίες», αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.