Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη - Τα πρώτα βίντεο από τη στιγμή της δόνησης

O σεισμός είχε εστιακό βάθος 7χλμ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο του Μαρμαρά, συγκεκριμένα στη Σηλυβρία - Ακολούθησε μετασεισμός 5,5 Ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ ακολούθησε μετασεισμός 5,5 Ρίχτερ.
#DEPREM
Büyüklük:6.2 (Mw)
Yer:Marmara Denizi - [23.16 km] Silivri (İstanbul)
Tarih:2025-04-23
Saat:12:49:10 TSİ
Enlem:40.86 N
Boylam:28.24444 E
Derinlik:6.92 km
Detay:https://t.co/yDybZf2bx3@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi— AFAD Deprem (@DepremDairesi) April 23, 2025
Ο σεισμός, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, έγινε αισθητός στις γύρω επαρχίες καθώς και στην Κωνσταντινούπολη.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya, με δηλώσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην Σηλυβρία, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες, η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από τις καταστροφές».
İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6️⃣.2️⃣ büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.
Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi…
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 23, 2025
Σεισμός στην Τουρκία: Δείτε βίντεο με τη στιγμή της ισχυρής δόνησης
Άλλος ενας σεισμός είχε σημειωθεί μισή ώρα νωρίτερα, όταν αναστάτωσε την ανατολική Θράκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όντας αισθητός και σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,9 χιλιόμετρα.
Σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη: Οι πολίτες πανικοβλήθηκαν μετά τον σεισμό
Οι πολίτες που πανικοβλήθηκαν μετά τον σεισμό βγήκαν από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.
Λόγω του σεισμού που έγινε αισθητός στην πόλη και τις γειτονικές επαρχίες, οι πολίτες που βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους και δρόμους συνεχίζουν να περιμένουν.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις