Ιταλία: Δίδυμα κοριτσάκια χάθηκαν στη Μεσόγειο – Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν για την Λαμπεντούζα έπεσε σε θύελλα
Δίδυμα κοριτσάκια ηλικίας ενός έτους χάθηκαν στη θάλασσα, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μαζί με πολλούς άλλους μετανάστες έπεσε σε θύελλα, ενώ προσπαθούσε να φτάσει από την Τυνησία στη Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, η οργάνωση Save the Children.
Περίπου 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η μητέρα των διδύμων, διασώθηκαν την Πέμπτη, όμως ένας άνδρας πέθανε αφού αποβιβάστηκε στο ιταλικό νησί. «Δύο δίδυμες αδελφές ηλικίας ενός έτους αγνοούνται και ένας ενήλικος άνδρας πέθανε» αφού έφτασε το πλοιάριο στη Λαμπεντούζα, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία παρέχει βοήθεια στους διασωθέντες.
Σύμφωνα με ο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιζώντες, μεταξύ των οποίων είναι 22 ασυνόδευτοι ανήλικοι και δύο παιδιά, «αντιμετώπισαν εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, που επιδεινώθηκαν από το πέρασμα της θύελλας Χάρι», εξήγησε.
Οι μετανάστες αφηγήθηκαν ότι αναχώρησαν από την Τυνησία και βίωσαν θαλασσοταραχή επί τουλάχιστον τρεις ημέρες. Η σωματική και ψυχολογική κατάστασή τους είναι «σοβαρή», σύμφωνα με την Save the Children.
Η κεντρική Μεσόγειος θεωρείται η πιο επικίνδυνη θαλάσσια οδός του κόσμου για τους μετανάστες από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. «Λόγω έλλειψης ασφαλών (θαλάσσιων) οδών, εκείνοι που αναζητούν ένα μέλλον στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο εξακολουθούν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, σε επικίνδυνα, συχνά θανατηφόρα ταξίδια, όπως δείχνουν οι περισσότεροι από 33.300 νεκροί ή αγνοούμενοι στη θάλασσα από το 2024», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Save the Children, κάνοντας για άλλη μια φορά έκκληση «να ανοίξουν τακτικοί και ασφαλείς δρόμοι προς την Ευρώπη» και να εφαρμοστεί ένα «συντονισμένο σύστημα έρευνας και διάσωσης» στη Μεσόγειο.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, που συνεχίζεται εδώ και χρόνια», είπε η Τζόρτζια Ντ’Ερίκο, η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δεκάδες γράμματα υποστήριξης στην Λίντσεϊ Κλάνσι που σκότωσε τα παιδιά της στις ΗΠΑ έφερε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο
Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για έκτη ημέρα, αδυνατούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
Μαζικό μπλακ άουτ σε υπηρεσίες AI: Προβλήματα σε ChatGPT, Claude, Grok, Gemini και Cursor
Οι αναφορές για δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα - Ενδείξεις ότι το πρόβλημα συνδέεται με ευρύτερες διαδικτυακές υποδομές
Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
"Αν με είχαν ξυπνήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή είναι η ιστορία της 7ης Οκτωβρίου", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.
Ιστορική επέμβαση: Ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο με τη βοήθεια του AI
Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία καθοδηγούσε τους χειρουργούς σε πραγματικό χρόνο.
Κανάρια Νησιά: Φόβοι για πάνω από 80 νεκρούς μετανάστες σε σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό για 27 ημέρες
44 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ 5 σοροί που εντοπίστηκαν στο σκάφος δεν μπορούσαν να ανασυρθούν λόγω των καιρικών συνθηκών.
"Παράθυρο" ειρήνης από τον Πούτιν: "Υπάρχει πιθανότητα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία" - Τα εγκώμια για Τραμπ
Τι δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Συνεχίζεται η επικοινωνία με το Κίεβο