Ιταλία: Ήττα – σοκ για την Τζόρτζια Μελόνι στο δημοψήφισμα για αλλαγές στη δικαιοσύνη
Το «όχι» στη δικαστική μεταρρύθμιση έλαβε ποσοστό 53,7% και το «ναι» 46,3%
«Λυπούμαστε για μία ευκαιρία που χάθηκε», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, βάσει του οποίου απορρίπτεται η προτεινόμενη από την κυβέρνηση, μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην Ιταλία.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε για το δημοψήφισμα της Δευτέρας (23.03.2026), το οποίο απέρριψε, σύμφωνα με το newsit.gr, το σχέδιο για αλλαγές στο δικαστικό σύστημα στην Ιταλία:
«Η κυριαρχία ανήκει στον λαό και οι Ιταλοί σήμερα εκφράστηκαν με σαφήνεια. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί, προώθησε μία μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που ήταν γραμμένη στο εκλογικό μας πρόγραμμα.
Στηρίξαμε τη μεταρρύθμιση αυτή μέχρι τέλους και στη συνέχεια δώσαμε τον λόγο στους πολίτες, οι οποίοι και αποφάσισαν. Εμείς, όπως πάντα, σεβόμαστε την απόφασή τους αυτή».
«Λυπούμαστε, φυσικά, που χάθηκε μια ευκαιρία εκσυγχρονισμού της Ιταλίας», δήλωσε.
Gli italiani hanno deciso. E noi rispettiamo questa decisione.
Andremo avanti, come abbiamo sempre fatto, con responsabilità, determinazione e rispetto verso il popolo italiano e verso l’Italia. pic.twitter.com/KCBf19hO8d— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) March 23, 2026
«Η Μελόνι πρέπει να ξαναρχίσει να εισακούει τα αιτήματα της χώρας»
«Το αποτέλεσμα του σημερινού (σ.σ. 23.03.2026) δημοψηφίσματος είναι και ένα όχι στην κυβέρνηση αυτή, η οποία ήθελε να αλλάξει χωρίς διάλογο το Σύνταγμα», δήλωσε η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν.
«Με τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία, θεωρώ ότι εστάλη ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τζόρτζια Μελόνι: η ίδια και η κυβέρνησή της πρέπει να ξαναρχίσουν να εισακούνε τα αιτήματα της χώρας», πρόσθεσε η Σλάιν.
Σύμφωνα με την αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης, «το σημερινό δημοψήφισμα δείχνει ότι υπάρχει ήδη μία εναλλακτική πλειοψηφία στη σημερινή κυβέρνηση».
Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων όλων των εκλογικών τμημάτων, το «όχι» στη δικαστική μεταρρύθμιση έλαβε ποσοστό 53,7% και το «ναι» έλαβε 46,3%.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.