ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κύπρος: Νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν επί του Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν επί του Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα

Ο Ερχιουρμάν διαφοροποιείται από τον Τατάρ ως προς το ότι θεωρεί μη ρεαλιστική την επιμονή για λύση δύο κρατών και κυριαρχική, όχι πολιτική, την ισότητα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

Αλλαγή φρουράς στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των παράνομων εκλογών νικητής αναδεικνύεται ο Τουφάν Ερχιουρμάν, καθώς επικρατεί του Ερσίν Τατάρ, τον οποίο αναμένεται να διαδεχτεί στην εξουσία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Τουφάν Ερχιουρμάν συγκεντρώνει ποσοστό 63,58% έναντι μόλις 35,27% του Ερσίν Τατάρ, με βάση την καταμέτρηση σε 580 από τις 777 κάλπες που στήθηκαν στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο την Κυριακή (19.10.2025).

Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 42%.

Ο Ερχιουρμάν διαφοροποιείται από τον Τατάρ ως προς το ότι θεωρεί μη ρεαλιστική την επιμονή του τελευταίου για λύση δύο κρατών και κυριαρχική, όχι πολιτική, ισότητα των δύο μερών.

Τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση δείχνουν, επίσης, ότι ο Μεχμέτ Χασγκιουλέρ λαμβάνει 0,23%, ο Οσμάν Ζορμπά 0,32%, ο Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ 0,34%, ο Αχμέτ Μποράν 0,15%, ο Ιμπραχίμ Γιαζιτζί 0,24% και ο Χιουσεγίν Γκιουρλέκ 0,18%.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το «Σύνταγμα» του ψευδοκράτους, για να αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο απαιτείται ποσοστό άνω του 50%. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, κάτι που στην περίπτωση των Ερχιουρμάν και Τατάρ δεν αναμένεται να συμβεί, καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνει ο πρώτος αγγίζει το 64%.

Πηγή: newsit.gr

Εκτόπισαν 10.000 κατοίκους για να φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εκτόπισαν 10.000 κατοίκους για να φτιάξουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο