Λίστα δισεκατομμυριούχων Forbes: Πλουσιότερος στον κόσμο ο Έλον Μασκ, εκτοξεύθηκε ο Τραμπ – Ποιοι Έλληνες βρίσκονται σ’ αυτήν
Δεκαπέντε μέλη της λίστας ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια κάτι που τους κάνει πλουσιότερους από τους επόμενους 1.500 δισεκατομμυριούχους της λίστας αθροιστικά
Ο Έλον Μασκ παραμένει σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2025 ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η αξία της περιουσίας του ιδιοκτήτη της Tesla και της Space X αποτιμάται στα 342 δισ. δολάρια, 126 δισ. δολάρια περισσότερα από τον ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ που αποτιμάται στα 216 δισ.
Ακολουθεί στην 3η θέση με 215 δισ. δολάρια το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος, στην 4η ο Λάρι Έλισον της Oracle με 192 δισ. δολάρια, στην 5η ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH 178 δισ. δολάρια, στην 6η θέση ο Γουόρεν Μπάφετ της Barkashire Hathaway με 154 δισ. δολάρια, στην 7η ο Λάρι Πέιτζ της Google με 144 δισ. δολάρια και στην 8η ο Σέρτζι Μπριν επίσης της Google με 138 δισ. δολάρια, στην 9η ο Αμάνσιο Ορτέγκα της Zara και τη δεκάδα της λίστας κλείνει ο Στίβ Μπάλμερ της Microsoft 118 δισ. δολάρια.
- Elon Musk
Καθαρή αξία: 342 δισ. δολάρια - Mark Zuckerberg
Καθαρή αξία: 216 δισ. δολάρια - Jeff Bezos
Καθαρή αξία: 215 δισ. δολάρια - Larry Ellison
Καθαρή αξία: 192 δισ. δολάρια - Bernard Arnault & Οικογένεια
Καθαρή αξία: 178 δισ. δολάρια - Warren Buffett
Καθαρή αξία: 154 δισ. δολάρια - Larry Page
Καθαρή αξία: 144 δισ. δολάρια - Sergey Brin
Καθαρή αξία: 138 δισ. δολάρια - Amancio Ortega
Καθαρή αξία: 124 δισ. δολάρια - Steve Ballmer
Καθαρή αξία: 118 δισ. δολάρια
Λίγοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας που έχουν πετύχει ανάπτυξη της περιουσίας και της αξίας τους όπως αντίστοιχη με εκείνης του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στην θέση 700 της κατάταξης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από 2,3 δισ. δολάρια πέρσι εκτοξεύτηκε στα 5,1 δισ. δολάρια φέτος, κάτι που αποδίδεται στα crypto και την εισαγωγή της Trump Media & Technology Group στο χρηματιστήριο.
Πρώτη μεταξύ των Ελλήνων της λίστας βρίσκεται η εφοπλίστρια Μαρία Αγγελικούση 7,6 δισ. δολάρια η οποία βρίσκεται στη θέση 418 της λίστας. Ακολουθεί ο επίσης εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με 4,9 δισ. δολάρια στη θέση 734 της λίστας, η Άννα Αγγελικούση στη θέση 1462 με αξία 2,5 δισ. δολάρια, στη θέση 1626 ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος με 2,2 δισ. δολάρια, στη θέση 1688 η Μαριάννα Λάτση με 2,1 δισ. δολάρια, στην 1947η οι Ανδρέας και Αθανάσιος Μαρτίνος με 1,8 δισ. δολάρια και στη θέση 2933 ο Διαμαντής Διαμαντίδης με 1 δις.
Δεκαπέντε μέλη της λίστας, σύμφωνα με το newsbeast.gr, ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια κάτι που τους κάνει πλουσιότερους από τους επόμενους 1.500 δισεκατομμυριούχους της λίστας αθροιστικά. Τρεις άνθρωποι αξίζουν περισσότερα από 200 δισ. δολάρια. Οι δισεκατομμυριούχοι εκτός ΗΠΑ είναι 247 περισσότεροι από την περσινή λίστα, ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ξεπερνά για πρώτη φορά τις 3.000 παγκοσμίως.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.