Νεπάλ: Ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων - Στους 781 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Οι Αρχές του Νεπάλ σημάδεψαν τις σορούς των θυμάτων, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν αργότερα να ανασύρουν τα λείψανα των συγγενών τους.
Οι Αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν την Κυριακή 30 Αυγούστου ότι ξεκίνησαν ταφές μη ταυτοποιημένων ανθρώπων, οι οποίοι πέθαναν από τις σφοδρές καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, αφού έλαβαν δείγματα DNA από κάθε θύμα και σημάδεψαν τις σορούς, ώστε οι οικογένειες να μπορέσουν αργότερα να ανασύρουν τα λείψανα των συγγενών τους.
Σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό των φονικών πλημμύρων της περασμένης Τετάρτης και τα όσα αναφέρει το thetoc.gr, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 781, όπως έκανε γνωστό η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Πάνω από 2.500 άνθρωποι συνεχίζεται να αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένων 589 ξένων. Κινεζικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν 16 θανάτους στο Θιβέτ και 546 ανθρώπους αγνοούμενους.
Στο Νεπάλ, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ινδουιστές, ο νεκροί παραδοσιακά αποτεφρώνονται σε τελετές, συνεπώς οι ταφές θεωρούνται μακροπρόθεσμη αποθήκευση μέχρι οι οικογένειες να μπορέσουν να ανακτήσουν τις σορούς.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αμρίτ Μπαχαντούρ Ράι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι όλα τα θύματα που θάφτηκαν, καταγράφηκαν προσεκτικά.
"Σύμφωνα με τα τυπικά και αναγνωρισμένα πρωτόκολλα, όπως αυτά της ΔΕΕΣ (Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού), οι σοροί των νεκρών, ιδίως εκείνων που δεν είναι αναγνωρίσιμα, έχουν ταφεί προσωρινά", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
"Ιατρικές ομάδες πήραν δείγματα DNA από κάθε θύμα πριν από την ταφή, ώστε οι οικογένειες να μπορούν στο μέλλον να κάνουν ταυτοποιήσεις και να τους επιτραπεί να κάνουν εκταφές να τις απαραίτητες τελετές", πρόσθεσε.
Νεπάλ: Χρειάζονται περισσότερες από 1.000 ψυκτικές μονάδες για τα πτώματα
Αντιμέτωπο με τον αυξανόμενο αριθμό σορών, το Νεπάλ έχει ζητήσει ψυκτικές μονάδες αποθήκευσης και κιτ εξέτασης DNA.
"Έχουμε επικοινωνήσει με διάφορες χώρες για ψυκτικές μονάδες. Θα χρειαστούμε περισσότερες από 1.000 και έχουμε αρχίσει να τις παραλαμβάνουμε", δήλωσε ο Ράι.
"Πολλά σώματα έχουν ανακτηθεί και έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται. Προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, έπρεπε να θάψουμε τα πτώματα που βρίσκονταν σε αποσύνθεση", πρόσθεσε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!