Νετανιάχου: «Στόχος η πλήρης απεξάρτηση του Ισραήλ από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ότι ελπίζει να «μειώσει σταδιακά» την εξάρτηση του Ισραήλ από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια την επόμενη δεκαετία.
Ο Νετανιάχου έχει υποστηρίξει ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να βασίζεται σε ξένη στρατιωτική βοήθεια, αλλά δεν έχει ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η χώρα θα είναι πλήρως ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει ο enikos.gr.
«Θέλω να μειώσουμε σταδιακά τη στρατιωτική εξάρτηση μέσα στα επόμενα 10 χρόνια», είπε ο Νετανιάχου στο περιοδικό Economist. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει μείωση «στο μηδέν», απάντησε: «Ναι».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην οικία του στη Φλόριντα ότι το Ισραήλ εκτιμά «βαθιά» «τη στρατιωτική βοήθεια που μας έχει προσφέρει η Αμερική στη διάρκεια των ετών, αλλά κι εδώ εμείς έχουμε ωριμάσει και έχουμε αναπτύξει εκπληκτικές δυνατότητες».
Οι δαπάνες για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας
Τον Δεκέμβριο ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα δαπανήσει 350 δισεκατομμύρια σέκελ (110 δισεκ. δολάρια) για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή του από άλλες χώρες.
Το 2016 ΗΠΑ και Ισραήλ υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας 10 ετών, έως τον Σεπτέμβριο του 2028, που προβλέπει την παροχή από την Ουάσινγκτον 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια, 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Οι ισραηλινές εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά 13% πέρυσι, με την υπογραφή σημαντικών συμβολαίων για ισραηλινές αμυντικές τεχνολογίες, περιλαμβανομένων των προηγμένων πολυεπίπεδων συστημάτων του αντιαεροπορικής άμυνας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αεροπλάνο της Ryanair προσγειώθηκε με «λίγα λεπτά καυσίμων» που είχαν απομείνει, πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας
Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης («Mayday») λόγω καυσίμων, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο επείγουσα - Προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ
Το παρασκήνιο του δείπνου των τρισ. για Τραμπ-Σι: Οι καλεσμένοι των Tech Titans, η παγίδα του Θουκυδίδη, η 15χρονη Αραμπέλα και η συμβολική πρόποση
Στο επίκεντρο του δείπνου το τεχνολογικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας και η Τεχνητή Νοημοσύνη - Γιατί επιλέχθηκε για την πρώτη σειρά η 15χρονη εγγονή του Τραμπ, Αραμπέλα Κούσνερ
Η Μελόνι πέρασε το νόμο για το «πλαφόν» στους ξένους μαθητές και την απαγόρευση της μπούρκας στα σχολεία
Για την παραβίαση των νέων κανόνων προβλέπονται χρηματικές κυρώσεις, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα, κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι τύραννος
«Καλεί καθημερινά για την καταστροφή του Ισραήλ, λέει ότι θα γίνει ο κυβερνήτης της Ιερουσαλήμ» είπε ο Νετανιάχου για τον Τούρκο πρόεδρο, για να προσθέσει: «Όχι κύριε, δεν θα γίνεις»
«Είμαστε όλοι Μαρικάρμεν»: Κύμα συμπαράστασης στην Ισπανία για την 87χρονη ΑμεΑ, την έδιωξαν μέσα σε μισή ώρα από το σπίτι που έμενε επί 71 χρόνια!
O νέος ιδιοκτήτης ανέβασε το νοίκι από τα 500 στα 1.650 ευρώ, ενώ η σύνταξή της ανέρχεται στα 1.350 ευρώ - Οι διαδηλωτές στράφηκαν κατά της πρόεδρου της κοινότητας της Μαδρίτης και της ισπανικής κυβέρνησης