O Έλον Μασκ στο πλευρό ξανά του ακροδεξιού AfD μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό: Ενσαρκώνετε «την καλύτερη ελπίδα της Γερμανίας»
«Αγωνιστείτε για ένα λαμπρό μέλλον για τη Γερμανία» ανέφερε σε παρέμβασή του μέσω βιντεοκλήσης σε συγκέντρωση του κόμματος
Την υποστήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Έλον Μασκ, παρεμβαίνοντας σήμερα, Σάββατο (25.01.25) μέσω βιντεοκλήσης σε μία προεκλογική συγκέντρωση, εν μέσω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο «χαιρετισμός» του, που θεωρήθηκε ναζιστικός από κάποιους, την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Είναι εντάξει να είστε υπερήφανοι που είστε Γερμανοί. Αγωνιστείτε για ένα λαμπρό μέλλον για τη Γερμανία», είπε ο Έλον Μασκ, μιλώντας σε περίπου 4.500 υποστηρικτές της AfD, στη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας.
Καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη επανέλαβε ότι στηρίζει το ακροδεξιό κόμμα που, όπως λέει, ενσαρκώνει «την καλύτερη ελπίδα της Γερμανίας». Στην ασυνάρτητη παρέμβασή του, χαιρέτισε «το γερμανικό έθνος» που έχει ιστορία «χιλιάδων ετών».
Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρ ήταν «εντυπωσιασμένος» από τη βούληση των γερμανικών φύλων να πολεμήσουν, είπε. Η σημερινή κυβέρνηση «καταστέλλει επιθετικά την ελευθερία της έκφρασης», συνέχισε και επομένως η AfD πρέπει «να αγωνιστεί, να αγωνιστεί, να αγωνιστεί» για «περισσότερη αυτοδιάθεση για τη Γερμανία και τις χώρες της Ευρώπης και λιγότερες Βρυξέλλες».
ELON: THERE IS A NEED FOR CHANGE IN EUROPE
"Go out there, talk to people... one vote at a time. There is a need for change, it's got to be done.
This election is so important... the future of civilization could hang on this election.
When something is so important... you… https://t.co/EZaAPwh4SR pic.twitter.com/fdFBUkasTp
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) January 25, 2025
Αναφερόμενος προφανώς στο ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, είπε επίσης ότι «τα παιδιά δεν θα έπρεπε να είναι ένοχα για τα αμαρτήματα των γονιών τους, και πολύ λιγότερο για των παππούδων τους».
«Επικεντρωνόμαστε υπερβολικά στην ενοχή του παρελθόντος και πρέπει να το προσπεράσουμε», πρόσθεσε.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Έλον Μασκ παρεμβαίνει τακτικά στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με σχόλιά του στην πλατφόρμα Χ και στηρίζοντας ανοιχτά την AfD. Χαρακτήρισε «τρελό» και «ανίκανο ηλίθιο» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και «τύραννο» τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την AfD στη δεύτερη θέση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 23ης Φεβρουαρίου, με ποσοστό 20%, πίσω από τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα CDU/CSU που συγκεντρώνουν περίπου 30% στην πρόθεση ψήφου.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Λονδίνο: Ποντίκια «έπαιξαν» μπουνιές στο μετρό – Δείτε το viral βίντεο
Εκτός από πηγή ψυχαγωγίας για όσους περίμεναν να φτάσει το τρένο τους, τα ποντίκια τράβηξαν και την προσοχή του διαδικτύου
Δεκάδες γράμματα υποστήριξης στην Λίντσεϊ Κλάνσι που σκότωσε τα παιδιά της στις ΗΠΑ έφερε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο
Οι ένορκοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για έκτη ημέρα, αδυνατούν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
Μαζικό μπλακ άουτ σε υπηρεσίες AI: Προβλήματα σε ChatGPT, Claude, Grok, Gemini και Cursor
Οι αναφορές για δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα - Ενδείξεις ότι το πρόβλημα συνδέεται με ευρύτερες διαδικτυακές υποδομές
Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
"Αν με είχαν ξυπνήσει, όλα θα ήταν διαφορετικά. Αυτή είναι η ιστορία της 7ης Οκτωβρίου", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.
Ιστορική επέμβαση: Ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο με τη βοήθεια του AI
Βρετανός έγινε ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία καθοδηγούσε τους χειρουργούς σε πραγματικό χρόνο.
Κανάρια Νησιά: Φόβοι για πάνω από 80 νεκρούς μετανάστες σε σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό για 27 ημέρες
44 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ 5 σοροί που εντοπίστηκαν στο σκάφος δεν μπορούσαν να ανασυρθούν λόγω των καιρικών συνθηκών.