Ο Μακρόν «άλλαξε με ευγένεια τις ημερομηνίες» της Συνόδου Κορυφής της G7 για να δώσει το παρών ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος οργανώνει στις 14 Ιουνίου, την ημέρα των 80ών γενεθλίων του, έναν αγώνα μικτών πολεμικών τεχνών στον Λευκό Οίκο.
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Γαλλία «άλλαξαν με ευγένεια τις ημερομηνίες» της προσεχούς συνόδου κορυφής της G7 «για να ληφθεί υπόψη η ατζέντα» του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο αξιωματούχος απάντησε στις πληροφορίες του Politico, σύμφωνα με την οποία η σύνοδος κορυφής, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14-16 Ιουνίου, μετατέθηκε και θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου και αυτή ήταν μια κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν για να παρεβρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος οργανώνει στις 14 Ιουνίου, την ημέρα των 80ών γενεθλίων του, έναν αγώνα μικτών πολεμικών τεχνών στον Λευκό Οίκο.
«Καθώς είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, οι εταίροι μας θεώρησαν απαραίτητη τη συμμετοχή του προέδρου Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G7. Αλλαξαν με ευγένεια τις ημερομηνίες για να προσαρμοστούν στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
«Η ημερομηνία της συνόδου κορυφής είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων με το σύνολο των εταίρων μας της G7», σχολίασε το Ελιζέ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Βρετανία συγκροτούν την «Ομάδα των Επτά».
Κάθε χώρα οργανώνει εκ περιτροπής τις υπουργικές συναντήσεις και τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Το σχήμα αυτό διαταράχθηκε από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, η οποία κλόνισε βαθιά τις παραδοσιακές συμμαχίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αεροπλάνο της Ryanair προσγειώθηκε με «λίγα λεπτά καυσίμων» που είχαν απομείνει, πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας
Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης («Mayday») λόγω καυσίμων, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο επείγουσα - Προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ
Το παρασκήνιο του δείπνου των τρισ. για Τραμπ-Σι: Οι καλεσμένοι των Tech Titans, η παγίδα του Θουκυδίδη, η 15χρονη Αραμπέλα και η συμβολική πρόποση
Στο επίκεντρο του δείπνου το τεχνολογικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας και η Τεχνητή Νοημοσύνη - Γιατί επιλέχθηκε για την πρώτη σειρά η 15χρονη εγγονή του Τραμπ, Αραμπέλα Κούσνερ
Η Μελόνι πέρασε το νόμο για το «πλαφόν» στους ξένους μαθητές και την απαγόρευση της μπούρκας στα σχολεία
Για την παραβίαση των νέων κανόνων προβλέπονται χρηματικές κυρώσεις, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα, κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, είναι τύραννος
«Καλεί καθημερινά για την καταστροφή του Ισραήλ, λέει ότι θα γίνει ο κυβερνήτης της Ιερουσαλήμ» είπε ο Νετανιάχου για τον Τούρκο πρόεδρο, για να προσθέσει: «Όχι κύριε, δεν θα γίνεις»
«Είμαστε όλοι Μαρικάρμεν»: Κύμα συμπαράστασης στην Ισπανία για την 87χρονη ΑμεΑ, την έδιωξαν μέσα σε μισή ώρα από το σπίτι που έμενε επί 71 χρόνια!
O νέος ιδιοκτήτης ανέβασε το νοίκι από τα 500 στα 1.650 ευρώ, ενώ η σύνταξή της ανέρχεται στα 1.350 ευρώ - Οι διαδηλωτές στράφηκαν κατά της πρόεδρου της κοινότητας της Μαδρίτης και της ισπανικής κυβέρνησης