Ο Τραμπ πρότεινε κινεζικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Financial Times
Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ διέψευσε την πληροφορία.
Η αγωνία για την έκβαση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει κορυφωθεί με τις προσπάθειες του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει τα πάντα για να επιτύχει την ειρήνη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, φέρεται να πρότεινε την ανάπτυξη κινεζικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στηρίζοντας πρόταση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ έκανε την πρόταση αυτή στην συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα.
Ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται λοιπόν να πρότεινε να προσκληθεί η Κίνα να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις για την επιτήρηση μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των 1.300 χιλιομέτρων της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία, στο πλαίσιο πιθανής συμφωνίας με τη Ρωσία.
Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ διέψευσε την πληροφορία, λέγοντας πως «Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για κινεζικές ειρηνευτικές δυνάμεις».
Μία τέτοια πρόταση θα έφερνε αντιδράσεις στην Ευρώπη ενώ έχει απορριφθεί κατά το παρελθόν από τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς το Πεκίνο είναι ένας από τους υποστηρικτές της Μόσχας.
Η συζήτηση για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, να σχεδιάζουν πλάνα για την επόμενη ημέρα και τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νόμπελ Οικονομίας 2026: Οι οικονομολόγοι που άλλαξαν τον τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων
Συνέβαλαν στη δημιουργία ενός νέου θεωρητικού πλαισίου, το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των οικονομικών διακυμάνσεων
Φλέγεται η Γαλλία: Μαθητές, αγρότες και «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για την ακρίβεια - Επεισόδια με μασκοφόρους, δακρυγόνα και πυροτεχνήματα
Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν την έναρξη της διαδήλωσης – Δακρυγόνα και σε Μασσαλία και Λυών - Έκκληση Μακρόν για ηρεμία - Δείτε βίντεο
Ο πάπας Λέων παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο – Επιστρέφει στο Βατικανό την Κυριακή
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο ποντίφικας διαγνώστηκε με πνευμονικό αδενοκαρκίνωμα, έναν κοινό τύπο καρκίνου του πνεύμονα.
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ.
Αλβανία: «Βράζει» η χώρα με νέες διαδηλώσεις και βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα – Βία, φωτιές και συγκρούσεις
Από χθες οι διαδηλωτές επιτίθονται σε κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.