ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτείνει να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτείνει να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ

Στην επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, ο Πούτιν του είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να επιλυθούν δια της διπλωματικής οδού.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα (13/6/25) τόσο με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν όσο και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε «έτοιμος» να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε στον Πεζεσκιάν τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ παραβιάζουν τον Χάρτη του ΟΗΕ. Ο Ιρανός πρόεδρος από την πλευρά του επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι είναι έτοιμη να παράσχει εγγυήσεις στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Στην επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, ο Πούτιν του είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να επιλυθούν δια της διπλωματικής οδού. Ανέφερε επίσης ότι «είναι έτοιμος να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της έντασης» που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή».

Πηγή: newsit.gr

Τιτανικός: Νέα έρευνα για τις μοιραίες αποφάσεις που οδήγησαν στο διασημότερο ναυάγιο στην ιστορία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τιτανικός: Νέα έρευνα για τις μοιραίες αποφάσεις που οδήγησαν στο διασημότερο ναυάγιο στην ιστορία
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Μουσείο του Λούβρου: Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που κρέμασαν δικούς τους πίνακες στην αίθουσα με τη "Μόνα Λίζα"
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία