Ο Ζελένσκι ελπίζει να επανεκκινήσουν οι τριμερείς συνομιλίες με ΗΠΑ και Ρωσία
Και το Κρεμλίνο εκφράζει την ευχή να συνεχιστούν οι επισκέψεις Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Μόσχα για την επανέναρξη των συνομιλιών με φόντο το Ουκρανικό.
Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές είχαν συνομιλίες την Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς το Κίεβο επιδιώκει την επανάληψη των τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ είναι απασχολημένοι με τον πόλεμο στο Ιράν.
«Ελπίζουμε πολύ στην επανάληψη των τριμερών συναντήσεων και στην επιστροφή σε μια πορεία που οδηγεί στον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους.
Παράληλλα, όπως αναφέρει το protothema.gr, το Κρεμλίνο εξέφρασε από την πλευρά του την ελπίδα πως ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου, Στιβ Γουίτκοφ, και ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους στη Ρωσία στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη επίσκεψή τους στη Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό στην παρούσα φάση πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψή τους στη Ρωσία, αναφέρει το RIA.
Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, με τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον, για τον τερματισμό της τετραετούς ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σταμάτησαν μετά την έναρξη των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν και της εκστρατείας αντιποίνων της Τεχεράνης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μητέρα θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τον 3χρονο γιο της από τεράστιο σμήνος μελισσών (ΒΙΝΤΕΟ)
Μια μητέρα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει τον τρίχρονο γιο της από ένα τεράστιο σμήνος μελισσών.
Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν είναι έτοιμη για τις αλλαγές που θα φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ο συνιδρυτής της Microsoft προειδοποιεί για τις απειλές στην απασχόληση, τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων και την εξάρτηση από τους AI «συντρόφους» – Παρά τις ανησυχίες του, το ίδρυμά του σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για την πρόσβαση των φτωχότερων χωρών στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Κροίσος ζητά πίσω την... προίκα που έδωσε στην οικογένεια της συζύγου του για να την παντρευτεί
Ο κροίσος Τζάστιν Σαν υποστηρίζει ότι κατέβαλε 4,5 εκατ. δολάρια στην οικογένεια Κινέζας σταρ, στο πλαίσιο των σχεδίων τους να παντρευτούν, και τώρα -αφού χώρισαν- προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να του επιστραφεί το ποσό.
Νέο ρεκόρ στην Ιαπωνία: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είναι άνω των 100 ετών – Το 90% είναι γυναίκες
Ο πληθυσμός των αιωνόβιων στην Ιαπωνία ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 100.000, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ για 56η συνεχή χρονιά.
Φωτοβολίδες από ρωσική φρεγάτα σε ελικόπτερο της Δανίας
Νέα πρόκληση από τη Ρωσία - Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ρώσος πρέσβης
«Είμαι φτωχός αλλά ευτυχισμένος»: Ο 73χρονος αγρότης που πηγαίνει για ψώνια με τρακτέρ του 1964
Ένα τρακτέρ του 1964 έχει γίνει το… αυτοκίνητο ενός 73χρονου Γάλλου, ο οποίος το χρησιμοποιεί ακόμη και για τα ψώνια του, έχοντας πλέον γίνει viral.