Οι πρώτες φωτογραφίες του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του – Με χειροπέδες και μάσκα στα μάτια
Ο Νικοάς Μαδούρο μεταφέρεται στο Γκουαντάναμο - Οι πρώτες φωτογραφίες
Οι πρώτες φωτογραφίες του Νικολά Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Στις επίσημες φωτογραφίες φαίνεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, να βρίσκεται στο πλοίο των ΗΠΑ, Iwo Jima, με χειροπέδες στα χέρια του και μάσκα.
Ο Νικολάς Μαδούρο που συνελήφθη μέσα από την κρεβατοκάμαρά του στο Καράκας μαζί με τη σύζυγό του, μεταφέρεται για να διακστεί στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να φτάσει στην αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόλπο του Γκουαντάναμο προτού μεταφερθεί σε αεροπλάνο του FBI καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πηγές στο ABC News.
FOTO OFICIAL DE MADURO TRAS SER CAPTURADO.
SE LO LLEVARON EN PIJAMA. pic.twitter.com/x92Gu9GFSU
— Guillo (@codiguillos) January 3, 2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι παρακολούθησε ζωντανά την επιχείρηση σύλληψης του Νικολάς Μαδούρο από δωμάτιο του θερέτρου του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, παρουσία ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τον Μαδούρο μία εβδομάδα νωρίτερα, καλώντας τον να παραδοθεί. «Του μίλησα ο ίδιος και του είπα ότι πρέπει να σταματήσει και να παραδοθεί», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο Μαδούρο αρνήθηκε να το πράξει.
Ο Τραμπ υπογράμμισε ακόμη ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις τόσο σε βάρος του Μαδούρο όσο και της συζύγου του στη Νέα Υόρκη.
Το μέλλον της κυβέρνησης Μαδούρο παραμένει αβέβαιο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάζουν πλέον τα επόμενα βήματα για τη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι ο Μαδούρο εξακολουθεί να είναι ο νόμιμος ηγέτης της χώρας και ζήτησε την άμεση επιστροφή του.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αδιανόητο: Ο άνδρας που ξεκίνησε το 1998 τον γύρο του κόσμου… με τα πόδια επιστρέφει σπίτι - Ποιος είναι ο Καρλ Μπάσμπι
Ένας Βρετανός αποφάσισε να διασχίσει τον κόσμο με τα πόδια, σε μια διαδρομή 50.000 χιλιομέτρων από το νοτιότερο άκρο της Χιλής μέχρι το σπίτι της μητέρας του στο Χαλ της Αγγλίας.
Δικαίωση για Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τη χρήση βάσης δεδομένων για την επαλήθευση της αμερικανικής υπηκοότητας των ψηφοφόρων
Αν και το Δικαστήριο δικαίωσε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στη μάχη του εναντίον της υποτιθέμενης εκλογικής νοθείας, η απόφαση αυτή θεωρείται λιγότερο σημαντική για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Ιράν: «Καμία παραχώρηση» για το πυρηνικό πρόγραμμα – Οι όροι για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη διαμηνύει ότι το στρατηγικό πέρασμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι της - Τι ζητά από τις ΗΠΑ
Εφιαλτική πρόβλεψη από τον Μπιλ Γκέιτς: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων
Σε συνέντευξή του στο NBC, που θα προβληθεί την Κυριακή, ο «εγκέφαλος» της Microsoft μιλάει ακόμα και για αφανισμό της ανθρωπότητας από τα γεγονότα που μπορεί να προκαλέσει η ΑΙ.
Πάπας Λέων: Χιλιάδες πιστοί στην Παναγία των Παρισίων για την υποδοχή του – Το βράδυ θα προσευχηθεί με 80.000 νέους στο Σταντ ντε Φρανς
Μόλις το ένα τρίτο των συγκεντρωμένων κατάφερε να μπει στον καθεδρικό.
Τοσκάνη: Τραγωδία με δύο νεκρούς και 13 τραυματίες από φωτιά σε τριώροφο κτίριο
Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και παιδιά - Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος