Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο, αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
«Η δραπετεύεις ή πεθαίνεις» - Πώς είδαν διαφημίσεις για δουλειά, ανταποκρίθηκαν και βρέθηκαν με τα όπλα στα χέρια εν αγνοία τους
Εκατοντάδες άνδρες από αφρικανικές χώρες καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν από την Ρωσία και οδηγήθηκαν στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, αφού πρώτα τους είχαν υποσχεθεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.
Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησαν Αφρικανοί που εξακολουθούν να βρίσκονται ή βρέθηκαν στο μέτωπο, οι οποίοι καταγγέλλουν ρατσιστική συμπεριφορά, μη καταβολή μισθών και μεγάλες απώλειες ζωών. Αρκετοί δηλώνουν ότι τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια, καθιστώντας αδύνατη τη διαφυγή τους.
Στα πλάνα που μεταδίδει το CNN αναφέρουν πως στρατολογήθηκαν με την υπόσχεση εργασίας ως οδηγοί, φύλακες ασφαλείας ή τεχνικοί, με υψηλούς μισθούς και προοπτική απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας.
Ωστόσο, όταν έφτασαν στη Ρωσία, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν στρατιωτικά συμβόλαια -συχνά χωρίς μετάφραση ή νομική υποστήριξη- και στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου με ελάχιστη ή καμία εκπαίδευση.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 35χρονου Κενυάτη Φράνσις Ντουνγκού Ννταρούα, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρωσία με την υπόσχεση εργασίας ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Λίγους μήνες αργότερα εμφανίστηκε σε βίντεο με στρατιωτική στολή, προειδοποιώντας άλλους Αφρικανούς να μην δεχτούν αντίστοιχες προτάσεις, ενώ από τον Οκτώβριο αγνοείται.
«Μας πήραν στον στρατό ακόμη κι αν δεν είχαμε υπηρετήσει ποτέ και μας έστειλαν στο μέτωπο. Πολλοί φίλοι μου πέθαναν για τα χρήματα», λέει.
Την ίδια ώρα, άλλος Αφρικανός καταγγέλλει ότι, ενώ βρισκόταν στο μέτωπο, Ρώσος στρατιώτης τον απείλησε με όπλο και του άρπαξε την τραπεζική κάρτα, προσθέτοντας: «Είμαι εδώ επτά μήνες και δεν έχω πληρωθεί ούτε ένα σεντ».
«Μόλις μπεις στον ρωσικό στρατό, ή δραπετεύεις ή πεθαίνεις», συμπληρώνει ο Κενυάτης Πάτρικ Κουόμπα, που κατάφερε να διαφύγει.
Το βίντεο με τις μαρτυρίες των Αφρικανών που βρέθηκαν να πολεμούν στην Ουκρανία:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αφρικανικές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων της Κένυας, της Νότιας Αφρικής και της Ουγκάντας, έχουν αναγνωρίσει την έκταση του προβλήματος και προειδοποιούν τους πολίτες τους να μην παρασύρονται από τέτοιες αγγελίες.
Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες, ενώ η Ουκρανία καλεί τις αφρικανικές χώρες να διακόψουν τη ροή μαχητών προς τα ρωσικά στρατεύματα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο 43χρονος Γάλλος ηθοποιός Αρνό Ντενίς υποβλήθηκε σε ευθανασία – Είχε μείνει ανάπηρος μετά από χειρουργείο
Το 2023 είχε κάνει επέμβαση για βουβωνοκήλη όπου του τοποθετήθηκε εμφύτευμα από πολυπροπυλένιο, η αρχή της «καθόδου του στην κόλαση», όπως έλεγε ο ίδιος
Την άρση της ασυλίας του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Μάγιαρ, ζητά ο γενικός εισαγγελέας, κατηγορείται για κλοπή κινητού τηλεφώνου
Ο γενικός εισαγγελέας της Ουγγαρίας ζήτησε σήμερα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρωθυπουργού Πίτερ Μάγιαρ και, για μια άλλη υπόθεση, δύο πρώην υπουργών της εθνικιστικής κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν
Συναγερμός στο FBI: Χάκερς ισχυρίζονται ότι έκλεψαν στοιχεία χιλιάδων υπαλλήλων
Οι ShinyHunters υποστηρίζουν ότι παραβίασαν συστήματα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ
Ρομπότ αλά «Εξολοθρευτής» πάλεψε με άνθρωπο: Ποιος νίκησε -«Τρομακτικό», σχολίασαν στα σόσιαλ
Ένας influencer τραυματίστηκε σε αγώνα MMA απέναντι σε ένα ρομπότ που θυμίζει τον «Εξολοθρευτή».
Ο Τραμπ και οι πρωθυπουργοί Δανίας και Γροιλανδίας υπέγραψαν αμυντική συμφωνία που αυξάνει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο αρκτικό νησί
Στην ομιλία του στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ αποκτούν μέσω αυτής της συμφωνίας «μόνιμο έλεγχο στην ασφάλεια και σε όλες τις άλλες ανάγκες αυτού του εδάφους».
Η ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «Η Αμερική επέστρεψε και είναι ισχυρότερη από ποτέ»
«Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα - Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα πυρομαχικά από ό,τι είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα χρησιμοποιήσουν»