ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 14 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ουάσινγκτον και Μόσχα σχεδιάζουν συμφωνία που θα «κλειδώνει» τις ρωσικές προσαρτήσεις στην Ουκρανία

Ουάσινγκτον και Μόσχα σχεδιάζουν συμφωνία που θα «κλειδώνει» τις ρωσικές προσαρτήσεις στην Ουκρανία

Η Μόσχα θέτει ως προαπαιτούμενο για την εκεχειρία στην Ουκρανία την αναγνώριση των προσαρτημένων εδαφών - Το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο

H Ουάσιγκτον και η Μόσχα στοχεύουν να συνάψουν μία συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία θα «κλείδωνε» τη ρωσική κατοχή σε εδάφη που έχει καταλάβει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής της, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι εργάζονται προς μια συμφωνία για εδάφη ενόψει μιας σχεδιαζόμενης συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Το Reuters δεν μπορεί προς το παρόν να επαληθεύσει τις λεπτομέρειες του εν λόγω ρεπορτάζ. Σημειώνεται πως η Μόσχα θέτει ως προαπαιτούμενο για την εκεχειρία στην Ουκρανία την αναγνώριση των προσαρτημένων εδαφών - Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: protothema.gr

Ρωσία: Σύμβουλος του Κρεμλίνου λέει ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να μιλούν»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ρωσία: Σύμβουλος του Κρεμλίνου λέει ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να μιλούν»