Ουκρανία και ΗΠΑ συμφώνησαν για εκεχειρία 30 ημερών – Η Αμερική επαναφέρει τη ροή πληροφοριών στο Κίεβο
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι συνομιλίες στη Τζέντα
Το Κίεβο υποστηρίζει την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στον πόλεμο με τη Ρωσία, η Ουάσινγκτον θα άρει «αμέσως» την παύση της βοήθειας προς την Ουκρανία, την ανταλλαγή πληροφοριών.
Μετά από οκτώ ώρες ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το newsit.gr, η πρώτη φάση των συνομιλιών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, η οποία έγινε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με τις κοινές δηλώσεις Αμερικανών και Ουκρανών, το Κίεβο συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός για 30 ημέρες, κάνοντας αποδεκτή την πρόταση της Ουάσινγκτον, ενώ έγινε αποδεκτή και η συμφωνία για τις πολύτιμες γαίες της Ουκρανίας.
Η συμφωνία
«Σήμερα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας —υπό την ευγενική φιλοξενία του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν— οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία έκαναν σημαντικά βήματα προς την αποκατάσταση της βιώσιμης ειρήνης για την Ουκρανία.
Οι εκπρόσωποι και των δύο εθνών επαίνεσαν τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού για την υπεράσπιση του έθνους τους και συμφώνησαν ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει μια διαδικασία για διαρκή ειρήνη.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία επανέλαβε την έντονη ευγνωμοσύνη του ουκρανικού λαού προς τον Πρόεδρο Τραμπ, το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών που έκανε δυνατή την ουσιαστική πρόοδο προς την ειρήνη.
Η Ουκρανία εξέφρασε την ετοιμότητά της να αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για θέσπιση άμεσης, ενδιάμεσης εκεχειρίας 30 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί με κοινή συμφωνία των μερών και η οποία υπόκειται σε αποδοχή και ταυτόχρονη εφαρμογή από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν στη Ρωσία ότι η ρωσική αμοιβαιότητα είναι το κλειδί για την επίτευξη ειρήνης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα άρουν αμέσως την παύση της ανταλλαγής πληροφοριών και θα συνεχίσουν τη βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία.
Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης τη σημασία των προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας ως μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας, ιδίως κατά την προαναφερθείσα κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, της απελευθέρωσης αμάχων κρατουμένων και της επιστροφής των παιδιών της Ουκρανίας που μεταφέρθηκαν βίαια.
Και οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ορίσουν τις διαπραγματευτικές τους ομάδες και να ξεκινήσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή ειρήνη που εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να συζητήσουν αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις με εκπροσώπους από τη Ρωσία. Η ουκρανική αντιπροσωπεία επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία.
Τέλος, οι πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν να συνάψουν το συντομότερο δυνατό μια συνολική συμφωνία για την ανάπτυξη των κρίσιμων ορυκτών πόρων της Ουκρανίας για την επέκταση της οικονομίας της Ουκρανίας, την αντιστάθμιση του κόστους της αμερικανικής βοήθειας και την εγγύηση της μακροπρόθεσμης ευημερίας και ασφάλειας της Ουκρανίας».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα πρόκληση Φιντάν για τα νησιά: Αν η Ελλάδα το παρακάνει, τότε η ισχύς της Τουρκίας είναι γνωστή σε όλους
Ο Χακάν Φιντάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά επιμένει στη θέση της για το καθεστώς των νησιών.
Μουσείο του Λούβρου: Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που κρέμασαν δικούς τους πίνακες στην αίθουσα με τη "Μόνα Λίζα"
Φύλακες του μουσείου ακινητοποίησαν τους δύο Γερμανούς και κάλεσαν την αστυνομία - Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν πως θέλησαν να κάνουν "μια πλάκα"
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αναλυτές συνδέουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση των Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
«Καμπανάκι» ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς της ΑΙ - Ο Άλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από το ChatGPT, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «AI Force», τασσόμενος κατά των υπερβολικών περιορισμών
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Η AfD, όπως και το κόμμα BSW, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε φθηνότερες ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Η ΕΚΤ εκτιμά μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια και του φυσικού αερίου στα 60 ευρώ στο βασικό σενάριο