ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της FEMA και εκλεκτός του Τραμπ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της FEMA και εκλεκτός του Τραμπ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον

Είχε επικριθεί έντονα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του Ιουλίου στο Τέξας με απολογισμό 130 νεκρούς

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, όπως έγραψε η εφημερίδα Washington Post και επιβεβαίωσαν αργότερα και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Πρώην πεζοναύτης, ο 60χρονος Ρίτσαρντσον είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον Μάιο, αντικαθιστώντας τον Κάμερον Χάμιλτον ο οποίος, όπως σημειώνει ο protothema.gr, απολύθηκε επειδή αντιτάχθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να διαλύσει τη FEMA.

Αποχωρεί αφού επικρίθηκε έντονα για την αντιμετώπιση των φονικών πλημμυρών του Ιουλίου στο Τέξας, όπου περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή, ο Ρίτσαρντσον βρισκόταν σε διακοπές και επί ώρες παρέμενε άφαντος, σύμφωνα με το CNN. Αργότερα είπε σε βουλευτές πως σε ολόκληρο το ταξίδι ήταν κολλημένος στο τηλέφωνό του για να συντονίζει τις επιχειρήσεις αρωγής. Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές περίπου ένα δεκαήμερο αργότερα και αφού πρώτα μετέβησαν εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο, είχε προκαλέσει αίσθηση λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι υπήρχε περίοδος κυκλώνων στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, στο οποίο υπάγεται η FEMA, υποστήριξε ότι ο Ρίτσαρντσον είχε κάνει αυτό το σχόλιο αστειευόμενος.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να περιορίσει τις αρμοδιότητες της FEMA, υποστηρίζοντας πως οι πολιτειακές αρχές θα πρέπει να αναλαμβάνουν τη διαχείριση κρίσεων.

Στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στη Γαλλία: Επεισόδια στο Παρίσι, δακρυγόνα, σχεδόν 1.000 σχολεία υπό κατάληψη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στη Γαλλία: Επεισόδια στο Παρίσι, δακρυγόνα, σχεδόν 1.000 σχολεία υπό κατάληψη
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Σοκ στην Πολωνία με υδραυλικό serial killer: Κατηγορείται για 7 δολοφονίες - Τον άκουσαν ενώ στραγγάλιζε ένα από τα θύματα
Νόμπελ Φυσικής στον Φράνσις Χάλζεν για την ανακάλυψη νετρίνων από το Διάστημα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Τρόμος σε πτήση της British Airways: Το αεροπλάνο έχασε 27.000 πόδια μέσα σε επτά λεπτά και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Χίθροου
Πανώλη στη Ρωσία; Όλα όσα γνωρίζουμε για τον θάνατο της 28χρονης στο εργαστήριο στη Σιβηρία