Παραλύουν τα αεροδρόμια σε Βιέννη, Πράγα και Μπρατισλάβα: Χιόνια και παγετός ακυρώνουν πτήσεις
Παχιά στρώματα πάγου σχηματίστηκαν στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των αεροδρομίων της κεντρικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με το newsit.gr, βαρυχειμωνιά χτυπά τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με πλούσιο και παχύ χιόνι αλλά και παγετό να βάζει στο «ψυγείο» τη Βιέννη, την Πράγα και την Μπρατισλάβα.
Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν σήμερα (13.01.2026) το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης λόγω παγετού ενώ περιορίστηκαν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βάτσλαβ Χάβελ της Πράγας λόγω «παγωμένης βροχής». Κλειστό λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών και το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα.
Αναλυτικά, στους διαδρόμους τους αεροδρομίου της Βιέννης σχηματίστηκε να παχύ στρώμα πάγου. Παρά τις προσπάθειες για τον καθαρισμό τους, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις θεωρούνται επικίνδυνες και έτσι οι πτήσεις εκτελούνται πλέον από τα άλλα 2 αεροδρόμια.
Στην Πράγα, παγωμένη βροχή ανάγκασε το αεροδρόμιο σε «πολύ περιορισμένη λειτουργία», σύμφωνα με μήνυμα στο λογαριασμό του στο X.
Καθυστερήσεις αναμένονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι αφίξεις περιορίζονται, καθώς το προσωπικό εργάζεται για τον καθαρισμό του κύριου διαδρόμου προσαπογείωσης από τον πάγο.
Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Σλοβακία. Το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας έκλεισε σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!