ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 22 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Πέθανε σε βομβαρδισμό 11χρονη «influencer» που έφτιαχνε βίντεο με συμβουλές επιβίωσης για τους κατοίκους της Γάζας

Πέθανε σε βομβαρδισμό 11χρονη «influencer» που έφτιαχνε βίντεο με συμβουλές επιβίωσης για τους κατοίκους της Γάζας

Σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά από βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή αλ-Μπαράκα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά που σκοτώθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ήταν και η 11χρονη Γιακίν Χαμάντ, μια νεαρή «influencer» που μοιραζόταν πρακτικές συμβουλές επιβίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωστή για το λαμπερό της χαμόγελο και τις εθελοντικές της προσπάθειες, η Γιακίν σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά τον βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή αλ-Μπαράκα του Ντιρ αλ-Μπαλάχ στη βόρεια Γάζα, εν μέσω έντονων μαχών στην περιοχή», γράφει ο Guardian.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η Γιακίν και ο μεγαλύτερος αδερφός της, Μοχάμεντ Χαμάντ, μοίραζαν τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα σε εκτοπισμένες οικογένειες.

Ήταν επίσης η νεαρότερη influencer της Γάζας, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές επιβίωσης για την καθημερινή ζωή υπό τους βομβαρδισμούς, όπως οδηγίες για το πώς να μαγειρεύει κανείς με αυτοσχέδιες μεθόδους όταν δεν υπήρχε αέριο.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γιακίν έγραψε: «Προσπαθώ να φέρω λίγη χαρά στα άλλα παιδιά, ώστε να ξεχάσουν τον πόλεμο».

Τερματίζοντας κατάπαυση του πυρός που διήρκεσε δύο μήνες, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ξανάρχισαν στα μέσα Μαρτίου τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας και τις κλιμάκωσαν τη 17η Μαΐου, με δημόσια διακηρυγμένους στόχους να απελευθερώσουν τους εναπομείναντες ομήρους, να πάρουν «τον έλεγχο» όλου του παλαιστινιακού θύλακα και να καταστρέψουν τη Χαμάς, που κατέλαβε την εξουσία εκεί το 2007.

Η γαλλική πόλη που δεν γνώριζε από ταραχές και ξαφνικά παραδόθηκε στις φλόγες – «Αηδιάζω με μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η γαλλική πόλη που δεν γνώριζε από ταραχές και ξαφνικά παραδόθηκε στις φλόγες – «Αηδιάζω με μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Ανάλυση για το διάγγελμα Μακρόν: Καταδίκασε τη βία, αλλά δεν ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ή σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης